Ga naar hoofdinhoud

Kampioen Jesse James verlaat KWPN verrichtingsonderzoek

Jesse James. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink
Gisteren vond de tweede trainingsbeoordeling van de drie tuigpaardhengsten en de Hackney-hengst, die in Ermelo staan voor het verrichtingsonderzoek, plaats. De hengstenkeuringscommissie besloot na afloop om Jesse James (Unieko x Marvel), de kampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch, door te verwijzen naar het voorjaarsonderzoek van 2018.

Nadat de hengsten waren losgewerkt door trainingsleider Henk Hammers, nam één van de gastrijders – Ad Geurts en Robbie van Dijk – plaats achter de hengsten.

Blinkt uit in front

Na afloop kreeg onder meer Julius van Hapert (Cizandro x Tendens HBC) groen licht voor verdere deelname aan het onderzoek. De hengst werd door de keuringscommissie omschreven als een paard dat uitblinkt in zijn front en mooie voorbeengebruik, maar die in het achterbeen aan kracht moet blijven winnen.

Blijft in Ermelo

Incognito (Zepplin x Heiring Out), die constant blijft in zijn verrichting, maar in het achterbeen meer mag overtuigen, blijft ook nog wat langer in Ermelo. Hetzelfde geldt voor Bocellies Matteo (Bocellie x Rambo vd Schoonenberg) waarbij de keuringscommissie positief was over zijn buiging in de gewrichten en goede zweefmoment.

Vrijdag 21 april vanaf 13.00 uur vindt de eindbeoordeling van de tuigpaardhengsten in Ermelo plaats.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.