Ga naar hoofdinhoud

Untouchable levert veilingtopper op Belgian Warmblood Foal Auction

De zaterdagavond van het CSI in Beervelde stond in het teken van de Belgian Warmblood Foal Auction. De Untouchable-dochter Romana-K van 't Kattenheye uit een Chin Chin moeder werd met 35.000 euro de veilingtopper. De 25 geveilde veulens brachten gemiddeld 18.280 euro, een record voor de veiling. In totaal bracht de veiling 457.000 euro op.

Het merrieveulen Romana-K van ’t Kattenheye werd de topper van de veiling. Als voorlaatste veulen verwisselde ze voor 35.000 euro van eigenaar. Deze Untouchable-merrie is een dochter van Ramona van de Gaver (v. Chin Chin). Deze merrie bracht de 1,60m-paarden Utopia (v. Robin II Z) en Wizard van de Donkhoeve (v. Canaletto).

Broer van Elvis ter Putte

Tweede duurste was Rock ’n Roll ter Putte, de volle broer van het Grand Prix-paard en BWP-hengst Elvis ter Putte. De zoon Diamant de Semilly werd verkocht voor 32.000 euro aan Greg Broderick.

Lijn van Sapphire

Broderick kocht ook nog Roma van ’t Merelsnest voor 25.000 euro. Deze Darco-merrie uit Artemis van ’t Merelsnest (v. Voltaire) uit de fokkerij van de familie van Bunder werd het vierde duurste veulen. Artemis is een dochter van de beroemde Idjaz-C die vele GP-paarden bracht waaronde McLain Wards Sapphire.

Moeder op 1,45m-niveau

Het derde duurste veulen was Kamikaze TMS met 29.000 euro. De Kannan-merrie komt uit Quillota LS (v. Quintero), zelf actief tot 1.45m niveau onder Chloé Vranken.

Klik hier voor de lijst met veulens.

Bron Galop.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook