Ga naar hoofdinhoud

Untouchable-zoon opvallende springhengst in Westfalen

Untouchable-zoon hoofdkeuring Westfalen en RijnlandOp de tweede dag van de hoofdkeuring van Westfalen en Rijnland (NRW) in Munster Handorf kregen dinsdag 41 hengsten de goedkeuring. Op deze dag werden alle hengsten getest met vrij springen waarbij enkele zeer positief opvielen. Zo ook een bijzonder interessant gefokte zoon van de KWPN-hengst Untouchable (Hors la Loi II x Heartbreaker) die met zeer veel afdruk en techniek over het hout ging. Zijn moeder Cantate I (v.Capitol) was succesvol onder Ben Schröder en de grootmoeder is niemand minder dan Olympisch kampioene Classic Touch (v. Caletto II).

Zeer compleet en veelzijdig is een attente zoon van Peking x Amantus, die niet alleen goede bewegingen in huis heeft maar ook veel springcapaciteit toonde. Uit de eerste jaargang van Quinta Real, een volle broer van de KWPN-hengst Veron, bewees de net gemodelleerde nr 68 (v. Landor S) zich. Hij begon op de hogere hindernissen steeds beter te springen en maakt de sprong goed af.

Ook tot de betere springpaarden behoort een zoon van Godolphin x Cornet Obolensky, uit de stam van de springhengsten O’Brien en Bon Ami die goed bukt, techniek heeft en de sprong goed afmaakt. Terecht applaus was er voor de Cristallo x Qua Vados die sprong met veel techniek, super voorbeen, de schoft omhoog en de sprong goed afmaakt. Opvallend was verder dat de meeste dressuurhengsten zich netjes tot goed lieten zien over de hindernissen.

Klik hier voor de lijst goedgekeurde hengsten.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Jacquelien van Tartwijk

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook