Ga naar hoofdinhoud

Van der Lei’s nieuwe aanwinst Quasimodo Z krijgt NRPS Keur-predicaat

Quasimodo Z Foto Facebook
Sjaak van der Lei schafte onlangs de hengst Quasimodo Z aan en daarmee viel hij direct met zijn neus in de boter op de NRPS keuring. De zoon van Quidam de Revel kreeg het begeerde predicaat 'Keur' op basis van zijn fokkerij successen. Zijn bekendste nakomelingen in de sport zijn Idi Utopia van Maikel van der Vleuten en Garfield de Tiji des Templiers van Jerome Guéry. Zijn zoon Zento is een belangrijke springpaarden leverancier.

Sjaak van der Lei kocht in februari Quasimodo van Sietse van Dellen die besloot om de hengstenhouderij te beëindigen. De twintigjarige zoon van Quidam de Revel komt uit de bewezen merrielijn van Van Dellen, de Loma-stam. Moeder Caloma Z sprong op Grand Prix niveau onder Morten Djupvik die ook haar volle zus Bessemeinds Caloma II Z op het hoogste niveau uitbracht. Grootmoeder Itoloma bracht nog drie internationale springpaarden.

Zevende op IPV index 2018 class B

Quasimodo Z zelf werd tot 2009 uitgebracht door de Noor Djupvik, ook hij sprong op het hoogste niveau. De kwaliteiten geeft hij ook door aan zijn kinderen. Sjaak van der Lei deed naspeuringen op HorseTelex alvorens Quasimodo Z te kopen. “25 procent van zijn nafok van 10 jaar en ouder springt 1.40 m of hoger en bijna 6 procent van zijn kinderen springt 1.60 m.” Op de HT IPV Index 2018 – Class B staat de hengst op de zevende plaats.

Zoon Zento prestatie-fokpredicaat

Idi Utopia van Maikel van der Vleuten en Garfield de Tiji des Templiers van Jerome Guéry zijn op dit moment de meest in het oog springende nakomelingen van Quasimodo. Inmiddels zijn er veertien hengsten goedgekeurd waarvan Zento de bekendste is. Zento heeft zes nakomelingen op 1,60m-niveau en kreeg vorig jaar het prestatie-fokpredicaat.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.