Ga naar hoofdinhoud

Van der Linde levert opvallendste dressuurpaarden

Foto Lonneke Ruesink

Op de keuring in Wijdenes werden afgelopen donderdag elf springpaarden en 23 dressuurpaarden aangeboden, waarvan er respectievelijk drie en negen ster werden. De drie opvallendste dressuurpaarden waren alle drie gefokt door en geregistreerd bij W.T. van der Linde uit De Cocksdorp op Texel. De beste beweger van de drie was Ferro-dochter Ellegant Lady Texel (uit Lady Texel keur pref sport-(dres) v. Farmer), die 90 punten voor de draf kreeg. “Ze heeft een heel goed achterbeengebruik en kan fijn schakelen en beweegt met een mooie houding”, aldus inspecteur Dirk Reijne.

“Ze heeft een mooi front, maar miste in haar model misschien net de scherpte die haar stalgenootjes wel hebben. Zonder meer een fraaie merrie”, vervolgt Reijne. Met 75 punten voor exterieur en 85 voor beweging werd Ellegant Lady Texel ruimschoots ster. Het mooiste model van de Texel-paarden had Jazz-dochter Ellegantrasse Texel (uit N’Alcatrasse elite v. Alcatraz), hiervoor kreeg zij 85 punten en voor beweging 80. “Een zeer fraaie merrie met heel veel uitstraling, een mooi front en een sterke bovenbouw.” Haar halfzusje Etesse Texel (Jazz uit Utesse Texel ster PROK v. Voltaire) kreeg 80 punten voor exterieur en 75 voor beweging, waaronder 85 voor de draf. Reijne: “Een mooi, langgelijnd en scherp model met veel ras en een hard fundament. Een fijne merrie die in galop wat meer balans zou mogen hebben, maar een ruime draf heeft.”

Ook kon het team nog goede punten kwijt aan de springmerrie Eloise Madame C (Up to Date uit Perry Madame C keur sport-(spr) v. Lisco), gefokt en in bezit van Stoeterij ’t Centrum. Haar model werd met 75 punten beloond, het springen met 80. “Een mooie langgelijnde merrie met ras en uitstraling die goed in het springtype staat. Springen doet ze met goede reflexen en bascule en met ruim voldoende vermogen.”

Bron: Horses/KWPN

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook