Ga naar hoofdinhoud

VDL Sheraton en Durrant verhuizen naar Zweden

Durrant (Warrant x Voltaire)
Twee KWPN hengsten verruilen hun huidige stal voor een Zweeds onderkomen. De veertienjarige VDL Sheraton (v. Indoctro) gaat naar hengstenstation Markebäcks Gård. De vijfjarige Durrant (v. Warrant), kampioen van de hengstenkeuring in 2011, vertrekt naar Hengstenstation Eklunda.

VDL Sheraton heeft nakomelingen bij zowel het KWPN als het SWB. Er zijn zo’n 500 nakomelingen geregistreerd bij het KWPN en ongeveer 60 bij het SWB. Hij heeft een BLUP-index van 140, waarmee hij 23e staat op de SWB-ranglijst. Sheraton zijn KWPN index is 129 met een nauwkeurigheid van 90%.

Hengstenstation Eklunda heeft al jarenlang nauwe banden met Team Nijhof en kregen daardoor de mogelijkheid om Durrant naar Zweden te halen. De pas vijfjarige hengst heeft dertig geregistreerde veulens bij het KWPN. Volgens zijn keuringsrapport kan Durrant de galoppade verbeteren en refexen en atletisch vermogen toevoegen. Merries moeten beschikken over een langgelijnd model. Hij scoorde op alle springonderdelen minimaal een 8 en voor galop, techniek, vermogen en aanleg als springpaard kreeg hij zelfs een 8,5.

Bron: Horses / Ridehesten.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.