Ga naar hoofdinhoud

VDL Stud en Reinie Tewis in een klap vier hengsten rijker

Jukebox (v. Padock du Plessis) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
Niet alleen de gebroeders Brouwer werden afgelopen zaterdag in een klap vier hengsten rijker, maar ook de VDL Stud en Reinie Tewis gingen elk met vier goedgekeurde hengsten naar huis. Voor de VDL Stud was een dergelijk aantal niet de eerste keer, maar voor een kleinere hengstenhouder als Tewis een unicum. 

Tewis kreeg zijn eigen hengsten (in mede-eigendom met Jan van Kooten) Jukebox (Padock du Plessis x Vainqueur, 81,5 punten) en Joint Venture (Cosun x Quintero, 79 punten) goedgekeurd en de twee Verdi-zonen Jumper Verdi (Verdi x Fuego du Prelet, 80 punten) en Just Apple (Verdi x Baloubet du Rouet, 80,5 punten) werden ook in Westdorp op de keuring en het verrichtingsonderzoek voorbereid.

Reden genoeg voor een feestje in Westdorp. De hengstenhouder nodigt de fokkers aanstaande donderdag (hemelvaartsdag) uit voor een presentatie van de hengsten.

Waar een kleinere hengstenhouder een aantal jaren geleden nog hoopte om in zijn leven vier hengsten goedgekeurd te krijgen bij het KWPN, zijn die er nu op een dag…

Vier voor de VDL Stud

De VDL Stud maakte een dergelijk aantal niet voor de eerste keer mee. In Bears komen dit jaar verrichtingskampioen Jenssen VDL (Harley VDL x Zirocco Blue VDL, 86,5 punten), keuringskampioen Jardonnay VDL (Kannan x Indoctro, 84 punten), Johnnie Walker VDL (Zapatero VDL x Mermus R, 80,5) en de vijfjarige Heineken VK/VDL (Zirocco Blue VDL x Rebel II Z, 80 punten) ter dekking.

De VDL Stud maakt een hele tour met de nieuwe goedgekeurde hengsten. Naast de presentatie in Bears (30 mei) komen de hengsten naar Verhagen Horse Service in Boekel (27 mei) en Jespers in Oosteind (9 juni).

Drie voor Egbert Schep

Egbert Schep kreeg er afgelopen zaterdag drie goedgekeurde hengsten bij. Samen met Stal Hendrix heeft hij Janeiro (Arezzo VDL x Arizona, 82 punten) en Jacadello (Cascadello x Lordanos, 86 punten) en daarnaast komt ook Jenkins (Charisma x Cantos, 80 punten) uit Stal Schep.

Twee dressuurhengsten voor Joop van Uytert

Van de zes goedgekeurde dressuurhengsten zijn er twee van Joop van Uytert. De hengstenhouder nam verrichtingskampioen Just Wimphof (De Niro x Riccione, 86 punten) en Jay Destino (Danciano x Diamond Hit, 82 punten) mee terug naar Heerewaarden afgelopen zaterdag. Joop van Uytert organiseert aanstaande zaterdag (27 mei) een presentatie met onder andere deze twee hengsten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.