Ga naar hoofdinhoud

Veel kwaliteit in voorselectie Eurobottle Cup

"Er zaten een aantal verschrikkelijk goede paarden bij", is jurylid Gerard Vermunt lovend. Samen met Itz Grijpstra en Jolanda van der Heijde selecteerde hij afgelopen weekend in Balkbrug over twee dagen maar liefst dertig driejarige Friese paarden voor de kwartfinale om de Eurobottle Cup. De topper van de eerste twee selectiedagen is stamboekmerrie Tedske van de Doezumertocht (Felle x Nykle) met Enna Notebomer. Zij behaalden maar liefst 78,13%.

,,We hebben de lat niet hoger gelegd, maar dat had misschien wel gemoeten”, aldus Vermunt. Een andere topper was hengst Teije (Olrik x Thomas), die onder Kim Alta 77,50% behaalde.

Klik hier voor alle uitslagen van de Eurobottle Cup.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Ellen Franke

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook