Familie van Glock’s London onder veilinghamer

Glencou van 't Roosakker Z (v. Gemini CL xx). Foto: HSH Auction

Glencou van 't Roosakker Z (v. Gemini CL xx). Foto: HSH Auction

Op 25 november a.s. komen er familieleden van Glock’s London onder de veilinghamer tijdens de HSH Auction in Schaijk. Met Elstar I Hero Z (v. E-star) en Glencoe van ’t Roosakker Z (v. Gemini CL xx) heeft de selectiecommissie twee zeer interessant gefokte hengsten in de collectie van 2017. Beide hengsten komen uit de halfzus van de Olympische springhengst Glock’s London.

Deze zus is Quasibelle du Seigneur en ze leverde al voortreffelijke springpaarden, zoals het Grand Prix springpaard Oak Grove’s Heartfelt (v. Heartbreaker). Daarnaast gaf ze nog vier internationale springpaarden en twee goedgekeurde hengsten. Grootmoeder is de bekende 1.60m merrie Ta Belle van Sombeke die maar liefst vijf 1.60m paarden bracht.

Veilingmateriaal

Dat deze fokfamilie gewild is op veilingen bleek wel afgelopen jaar. Eveneens een nakomeling van E-star uit Quasibelle du Seigneur, en dus een volle broer van Elstar I Hero Z, verwisselde tijdens de Prinsjesdagveiling voor 30.000 euro van eigenaar. Ook tijdens de veulenveiling van Zangersheide dit najaar zorgde een halfbroer voor een recordprijs van maar liefst 76.000,- euro. Hiermee werd Herbel Hero Z (v. Heartbreaker) de absolute veilingtopper.

Locatie Stal Swanenberg

De HSH Auction wordt op 25 november a.s. georganiseerd door Aniek Diks, Jesse Cranen en Sjors van Oorschot bij Stal Swanenberg in Schaijk. De presentatie begint om 15.00 uur, de veiling vangt aan om 19.00 uur. De volledige collectie is hier te bekijken.

Bron: Persbericht HSH Auction

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.