Ga naar hoofdinhoud

Veilingtopper Maestro van de Donkhoeve levert 50.000 euro op

Grazend veulen
Maestro van de Donkhoeve (Darco x Calvaro) was twee weken geleden de veilingtopper van de Belgian Warmblood Foal Auction (BWFA) in het Belgische Beervelde. Gemiddeld leverden de veulens 14.643 euro op. “Het tweede hoogste gemiddelde ooit, een fantastisch resultaat”, aldus het BWFA-comité.

Uiteindelijk gingen twintig van de 24 veulens van de hand voor een totaal van 307.500 euro. Ze werden verkocht naar België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Oekraïne.  De meeste aandacht ging naar Darco-nakomeling Maestro van de Donkhoeve. De verkoopprijs van 50.000 euro verpulverde het vorige BWFA-record van 37.000 euro.

Andere toppers van de avond waren: Mr White vd Heffinck (Mr. Blue x Contact vd Heffinck) die verkocht werd voor 23.000 euro en Milow van de Caatshoeve (Clinton x Heartbreaker) die van eigenaar veranderde voor 18.000 euro. Drie veulens werden verkocht voor 17.000 euro: Musica di Cantero (Nabab de Rêve x Caretino), Manhattan Quality (Non plus ultra x Clinton) en Marzel la d’Heyboght (Cooper vd Heffinck x Zurich) die samen met de merrie verkocht werd.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.