Ga naar hoofdinhoud

Veilingtoppers voor Zinedine en Cristallo in Riesenbeck

Zora (Zinedine x Asti Spumante)

Op de grote concoursen in de regio een kleine collectie springveulens aan de man brengen via een veiling. Westfalen begon er vijf jaar geleden mee en nu wordt het concept ook in Nederland uitgevoerd door onder andere Veulenveiling Borculo en Prinsjesdag. Afgelopen weekend weer een veiling die zorgde voor tevreden Westfaalse fokkers: gemiddeld werden de acht veulens voor 8.650 euro verkocht. 

Op Riesenbeck International organiseerde het Westfaalse stamboek voor de vierde keer in samenwerking met het team van Ludger Beerbaum de veulenveiling. De toppers waren beide veulens van Beerbaum-hengsten: het merrieveulen Zora (Zinedine x Asti Spumante) bracht 11.000 euro op en datzelfde bedrag was er voor Crystal Sky (Cristallo I x Lifestyle). Ook een merrieveulen. 9.500 euro werd betaald voor Callista (Chaman x Carell) en 9.000 euro was er voor het enige veulen dat niet afstamt van een Beerbaum-hengst in de veiling: Excalibur SC (Emerald van ’t Ruytershof x Cristallo I).

Westfalen heeft nog drie concoursveilingen op de agenda staan: bij de Global Champions Tour-etappe in Berlijn, op het Turnier der Sieger in Münster en in Paderborn.

Klik hier voor alle prijzen
Klik hier voor de collectie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook