Ga naar hoofdinhoud

Veilingtoppers voor Zinedine en Cristallo in Riesenbeck

Zora (Zinedine x Asti Spumante)

Op de grote concoursen in de regio een kleine collectie springveulens aan de man brengen via een veiling. Westfalen begon er vijf jaar geleden mee en nu wordt het concept ook in Nederland uitgevoerd door onder andere Veulenveiling Borculo en Prinsjesdag. Afgelopen weekend weer een veiling die zorgde voor tevreden Westfaalse fokkers: gemiddeld werden de acht veulens voor 8.650 euro verkocht. 

Op Riesenbeck International organiseerde het Westfaalse stamboek voor de vierde keer in samenwerking met het team van Ludger Beerbaum de veulenveiling. De toppers waren beide veulens van Beerbaum-hengsten: het merrieveulen Zora (Zinedine x Asti Spumante) bracht 11.000 euro op en datzelfde bedrag was er voor Crystal Sky (Cristallo I x Lifestyle). Ook een merrieveulen. 9.500 euro werd betaald voor Callista (Chaman x Carell) en 9.000 euro was er voor het enige veulen dat niet afstamt van een Beerbaum-hengst in de veiling: Excalibur SC (Emerald van ’t Ruytershof x Cristallo I).

Westfalen heeft nog drie concoursveilingen op de agenda staan: bij de Global Champions Tour-etappe in Berlijn, op het Turnier der Sieger in Münster en in Paderborn.

Klik hier voor alle prijzen
Klik hier voor de collectie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook