Ga naar hoofdinhoud

Vera Klumper blij met bont Stakkato-merrieveulen

Bonte nakomeling StakkatoEen dag van rouw en een dag met vreugde. Dat het zo dichtbij elkaar kan liggen in de fokkerij hebben Vera Klumper en Hinko Kuipers uit Almelo afgelopen maand ervaren. Terwijl haar 25-jarige stammerrie Egala (v. Notaris) stierf, bracht S’Il Vous Plait (Galoubet x Samber) een paar dagen later een schitterend bont merrieveulen van Stakkato.

Het zijn in elk geval dagen om nooit te vergeten. De keur-preferente Egala (Notaris x Palfrenier x Wetton) werd 23 jaar geleden aangekocht en zou zich ontwikkelen tot een goede fokmerrie. Het overlijden van Egala kwam zeer onverwacht voor de familie Klumper. “Op zondagavond 20 maart waren we uit eten en toen kwam de oude merrie te sprake. Ik zei nog gekscherend: ‘Volgens mij moet je haar doodslaan, zo gezond en hard is ze nog’. Ze had alleen iets last van de ziekte van Cushing. Toen we thuis kwamen van dat etentje lag ze ineens met koliek in de stal. We hebben een dag met haar gedokterd en toen besloten om haar in te laten slapen. Op deze leeftijd wilde ik haar niet laten lijden”, vertelt Vera Klumper.

Het kan soms raar lopen, maar het verdriet om Egala werd een paar dagen later verzacht door de geboorte van een prachtig getekend bont merrieveulen van Stakkato. “We proberen al jaren bijzondere bonten te fokken. Soms lukt het, maar dan weer jaren niet. We hebben bijna een dansje door de stal gemaakt. Uit een andere bonte merrie deden we er acht jaar over voordat we een bonte kregen”, lacht ze. Voor Vera Klumper is het een kick om een bonte te fokken, die over veel sportkwaliteiten beschikt. “Er zijn mensen die het alleen om de kleur doen, maar ik wil nog wel een goed paard overhouden.”

Lees vandaag het volledige interview in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Wendy Scholten

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

2 reacties op “Vera Klumper blij met bont Stakkato-merrieveulen

  • cavallo

    Inderdaad ligt verdriet dicht bij blijdschap maar het is super mooi veulen.Proficiat !!!

  • Corina

    Vera, gefeliciteerd met het veulen. Prachtig om te zien.
    Welke naam heeft het veulen? Naast bijzondere paarden heb je ook altijd bijzondere namen voor ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.