Ga naar hoofdinhoud

Verrassende dagkampioen op Dag van het Gelders Paard

Carola Woma (v. Vitens)

Als een konijn uit de hoge hoed werd de kampioene van de vier tot en met zevenjarige merries, Carola-Woma (v. Vitens), vanmiddag uitgeroepen tot dagkampioen op de Dag van het Gelders Paard in Hengelo. De klassiek Gelderse merrie van Marc Wopereis en Margriet van der Veer uit Marienvelde nam het op tegen haar modernere concurrenten Donnavivera (v. Zethar) en de kampioene bij de driejarige merries, First Juwel B (v. Wynton) en kreeg - tot verbazing van het publiek - het lint omgehangen. 

De plaatsing in de kampioenskeuring was lastig te volgen omdat enkele minuten eerder First Juwel B bij de driejarige merries aan kop werd gezet. De Wynton-dochter van de voorzitter van de KWPN-regio ‘Gelders Paard’, Gerrit te Bokkel, heeft veel van haar vader mee gekregen en stond weinig in het Gelderse model. Dat leek een bewuste keuze van de jury, omdat de meer Gelders aandoende First Lady DH (v. Uphill) op de tweede plek werd weggezet en de prachtig in het Gelderse model staande Fahla van de Keizershove (v. Rubus B) – die overigens niet geheel kon overtuigen in beweging – in de kopgroep als een na laatste werd geplaatst.

De jury leek dus duidelijk te kiezen voor moderniteit en het lag voor het publiek in de lijn der verwachting dat First Juwel B ook het dagkampioenschap op haar naam zou schrijven. Daar won echter de zesjarige Carola-Woma, die als driejarige in 2010 in Hengelo tweede werd en op de NMK in Ermelo destijds het kampioenslint kreeg omgehangen. “Een zeer royale en goed in het Gelders type staande merrie”, was de toelichting van juryvoorzitter Reijer van Woudenberg.

Bij de veulens was de keuze voor kampioen Ivo (Alexandro P x Jetset-D) beter te volgen. Het hengstveulen van Geert van der Es kwam als een van de eerste veulens in de baan en weinig van de daarna getoonde veulens kwamen bij zijn kwaliteit in de buurt. In het veulenkampioenschap nam hij het op tegen de kampioen bij de merrieveulens, Iliyahsara (Davino V.O.D. x Elegant).

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Eén reactie op “Verrassende dagkampioen op Dag van het Gelders Paard

  • Stephanie van Houten

    Nu is duidelijk waarom de Wynton kampioen is geworden. Toch een Gelders tintje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook