Ga naar hoofdinhoud

Verbetering in gezondheidstoestand Willy Arts

Foto Lonneke Ruesink
De gezondheidstoestand van de in Amerika wonende Nederlandse warmbloedfokker en dressuurruiter Willy Arts gaat voorzichtig vooruit. Dit meldt zijn werkgever DG Bar Ranch op Facebook. Arts raakte deze week ernstig gewond tijdens het verrichtingsonderzoek voor Friese hengsten. Hij werd met meerdere schedelfracturen en onder andere twee gebroken rugwervels opgenomen in het ziekenhuis.

“De doktoren zijn tevreden over zijn vooruitgang. Hij praat met ons en kan zijn armen en benen bewegen. We weten nog geen precieze details over zijn verwondingen, maar hij is erg stabiel. Bedankt voor al het medeleven”, aldus DG Bar Ranch. Tony DeGroot is eigenaar van de DG Bar Ranch in Hanforf (Californië). Op deze locatie vonden de verrichtingstesten plaats en gebeurde het ongeluk.

Willy Arts reed in 2008 de zelfgefokte merrie Valeska (Krack C x Farrington) op het WK Jonge dressuurpaarden in Verden. Arts was gastjury bij de Pavo Cup-finale van 2005. In 2010 won hij het kampioenschap jonge paarden in de Verenigde Staten met de vierjarige Brendo DG. Arts is voorzitter van het bestuur van KWPN-afdeling Noord-Amerika.

Bron: Horses / Eurodressage.com

Eén reactie op “Verbetering in gezondheidstoestand Willy Arts

  • marjo appeldoorn

    Ik ben erg medelevend met Willy Arts omdat ik zelf ook vorig jaar een ongeval met een paard had en ook meerdere schedelbasis fracturen had.
    Ik ben er gelukkig weer goed boven op gekomen en ben al weer veel bezig met de paarden.
    houd moet en heel veel sterkte.
    gr marjo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook