Ga naar hoofdinhoud

Verkoop Bretton Woods aan Schockemöhle zo goed als rond

Emmelie Scholtens en Bretton WoodsDe kopers van dressuurfenomeen Totilas, Paul Schockemöhle en Ann-Katrin Linsenhoff, staan op het punt om er een tweede zwarte gigant bij te kopen. Er zijn serieuze onderhandelingen gaande tussen hen en de eigenaren van KWPN-hengst Bretton Woods (v. Johnson). "De kogel moet nog door de kerk, maar na het WK in Verden zal de verkoop van Bretton Woods hoogstwaarschijnlijk definitief zijn", zegt Nico Witte, die de dressuurhengst in mede-eigendom heeft met Anton van Limpt.

“In Verden zal Bretton Woods vaste amazone Emmelie Scholtens hem nog gewoon rijden en tot die tijd blijft hij ook bij ons”, vult Witte aan.

Bretton Woods (v. Johnson) werd door G. Jansen-Blanken te Joppe gefokt uit de elitepreferente merrie Annabel (De Niro x Romancier). Begin vorig jaar won hij de finale van de VSN Trofee, bovendien werd hij reservekampioen in de Pavo Cup. Emmelie Scholtens en Bretton Woods selecteerden zich voor het WK jonge dressuurpaarden in Verden (3-7 augustus).

Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

11 reacties op “Verkoop Bretton Woods aan Schockemöhle zo goed als rond

 • s

  If you can’t beat them, join them! Oftewel, koop hun beste paarden op. Als ik geld genoeg had, kon ik het zo ook wel. Als ik dat zou willen. Ik zou eerst proberen zelf kwaliteit te leveren. Dat geeft tenminste voldoening.

  Is er overigens helemaal niemand te vinden die in goede dressuurpaarden voor NL wil investeren? Als dat niet het geval is en NL steeds de besten verkoopt, rest ons op termijn alleen een bijrolletje in de achterhoede.

 • Meta

  Pffffffffff ;-(
  Erg Jammer voor Nederland (en Emmelie !)
  Een zeer imposant ,gracieus en lichtvoetig dansend paard,mooie lange hals…..
  Een zeer grote potentiele concurrent van Totilas,hier is over nagedacht…..sterker nog ,Bretton Woods is mi. nog mooier en vrijer in zijn bewegingen door het gehele lijf….. Sprookjesachtig paard…schitterend!

 • Eva

  Wat is het jammer dat er niet meer mensen bestaan zoals Mr Jerich (Parzival) , met het hart voor de Nederlande dressuursport op de juuuuuiste plaats!
  Wat Schocemule betreft : beter goed gekaapt, dan slecht gecreéerd!

 • Corine van Gils

  Het lijkt mij dat het KWPN en onze bondschoaches eens de handen ineen moeten slaan om deze paarden te behouden.

  Heel triest voor onze top ruiters. Waarom kan er voor Anky wel een nieuw paard worden aangekocht? Waarom kan Parzival wel worden behouden voor de nederlandse dressuur?

  Dan hadden Totilas en nu ook Bretton Woods toch ook het land niet uit gehoeven. Of spelen er andere belangen?

 • Richard

  Het is een jonge hengst.
  Wie zegt dat hij goed genoeg is voor de GP? Wie het weet mag het zeggen

 • Meta

  @ Richard
  Zijn “Port Folio”liegt er zo jong als hij is niet om…
  Hij klopt gewoon aan alle kanten,natuurlijk moet hij gezond blijven en de juiste ruiter krijgen.
  Citaten van Emmelie Scholtens  :
  “Een fantastisch dier. Ik heb nog nooit zo’n getalenteerd jong paard gereden.”
  “Ik heb veel goede paarden gereden, maar Bretton Woods is een droompaard. Hij is mooi, groot, heeft drie super gangen en een heel goed karakter. Hij heeft van nature veel kwaliteit en zulke paarden doen het werk moeiteloos. Ik denk dat hij overal talent voor heeft, hij kan groot lopen en sluiten.”

  http://www.bokt.nl/wiki/Bretton_Woods

  😉

 • Harm Norder

  Bretton Woods waarschijnlijk ook naar Schockemöhle ? Voor de Nederlandse paardensport misschien jammer, maar aangezien het hier gaat om een hengst, waarvan zowel de sportpaardkwaliteit als de dekhengstfunctie van internationale allure is, gelden hier toch ook de normale gezonde concurrentieregels en natuurlijk ook op internationaal niveau. Het KWPN paardenstamboek voert de wereldranglijst aan als het gaat om sublieme fokproducten en topsport-prestaties op mondiaal niveaui. Vele,vele complimenten hiervoor aan fokkers, africhtingsstallen, keuringscommissies, amazones, ruiters, commissionairs,
  hengstenhouders enz. enz. enz.

  Echter fokproducten van een dergelijke internationale top-klasse, dienen ook in commercieel opzicht op overeenkomstige wijze op internationaal niveau te worden gemanaged met het bijbehorende prijskaartje van zo’n absoluut top-product en is dus OOK de internationale concurrentie normaal aanzet.

  Helaas moeten we vasstellen, dat we er in Nederland- voor wat betreft het managen van onze eigen hoogwaardige producten- nog niet in geslaagd zijn financiële krachten te bundelen (collectieven, consortia enz.) om de topproductie ook te behouden voor onze Nederlandse paardensport. Zolang dat niet het geval blijkt, zullen we- conform de internationale commerciële regels- als Nederlandse toeschouwer gewoon moeten opstaan en applaudiseren als in bijv. Zweden het Duits volkslied wordt gespeeld voor de internationale overwinning van bijv. Bretton Woods.

  In het geval van zowel Totilas en Bretton Woods speelt uiteraard ook de functionaliteit als dekhengst en niet in de laatste plaats voor wat betreft het aanbrengen van diversiteit in de bloedvoering van internationale stamboeken, die toekomstbestendige bloedspreiding WEL duurzaam in hun fokkerij verankerd willen zien.

  En Bretton Woods is hierbij uiteraard een sprekend voorbeeld.

 • g

  Missen we wat aan Bretton Woods? OCD?

 • r.arts

  Denk dat Witte eieren voor zijn geld kiest,er gaat een moment komen dat de nakomelingen op OCD’s worden onderzocht en dat kan wel eens een probleem worden voor BW en daardoor kan hij zelfs op wacht worden gezet,heeft zelf natuurlijk ook 2 OCD’s.
  Denk dat Witte een goed besluit heeft genomen door hem aan Schockemole te verkopen alleen niet te hopen dat wij straks met zo’n 600 nakomelingen van BW achterblijven die allen OCD’s blijken te hebben.
  Hopen dat er een goede ruiter opkomt want in het verrichtingsonderzoek viel hij ook zwaar tegen onder een gewone ruiter.

 • J.Bosch

  Drie keer raden wie er Wereld Kampioen gaat worden bij de 5 jarige??
  Dit hele verhaal is een grote mediahype,zoveel mogelijk herrie maken rondom Bretton Woods om hem zo Wereld Kampioen te maken en dan snel naar Ome Paul.
  Hoop zeker dat het lukt en wij niet met al teveel ellende achterblijven[paard heeft niet 1 maar 2 ocd’s]
  Voel mij als fokker zwaar in de zak gescheten!!

 • Stoop

  Volgens mij heeft BW 2 OC’s. En dat is toch wel heel iets anders dan OCD’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook