Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingshengsten doen deze week eindexamen

Het voorjaarsverrichtingsonderzoek zit er al weer bijna op. In de laatste weken van het onderzoek moet de hengstenkeuringscommissie meer en meer haar mening gaan vormen en knopen gaan doorhakken over de nog aanwezige hengsten. Afgelopen week waren de beide commissies hiertoe nog op het KWPN-centrum voor een beoordeling, de springcommissie op dinsdag en de dressuurcommissie op woensdag.

Aan de hand hiervan besloot de dressuurcommissie het onderzoek te beëindigen voor cat.nr. 40 Glow (Bordeaux x Montecristo), cat.nr. 42 Garfield (Chippendale x Flemmingh), cat.nr. 47 Goodman RWP (Jazz x Lancet) en cat.nr. 48 Gaucho (Johnson x de Niro). De eigenaar van Gaucho heeft besloten de hengst op eigen kosten het onderzoek te laten vervolgen.

Op 16 mei is de springsommissie in Ermelo geweest om tussentijds nog een training bij te wonen en te kunnen beoordelen. Vorige week beëindigde zij al het onderzoek voor cat.nr. 19 Gagarin (Zacharov x Cavalier), maar de eigenaar besloot de hengst op eigen kosten het onderzoek te laten vervolgen. Gisteren heeft de eigenaar toch besloten de hengst voortijdig op te halen.

Gisteren (19 mei) was de laatste beoordeling voor de dressuurhengsten. Vandaag is de laatste beoordeling voor de springhengsten om 9.00 uur. Aanstaande zaterdag 24 mei vindt vanaf 10.00 uur de eindpresentatie van de hengsten plaats. Gestart wordt met de springhengsten.

Deelnemende hengsten voorjaarsverrichtingsonderzoek 2014

Agenda verrichtingsonderzoek 2014

Bron: Horses / KWPN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook