Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsonderzoek in beeld

Op 17 maart ging op het KWPN-centrum in Ermelo het voorjaarsverrichtingonderzoek van start. Momenteel nemen er 17 springhengsten en 19 dressuurhengsten deel aan deze aanlegtest. De volgende videobeelden geven een beeld van de kwaliteit van de aanwezige spring- en dressuurhengsten.

De zoon van Uphill was op de filmdag niet geheel fit, hij ontbreekt daarom in dit overzicht. Catalogusnummer 24, de zoon van Carambole, neemt vrijwillig deel aan dit verrichtingsonderzoek.

Op zaterdag 24 mei vindt het eindexamen plaats voor de dressuur- en de springhengsten.

De dressuurhengsten:

 

De springhengsten:

 

Bron: Horses / KWPN

3 reacties op “Verrichtingsonderzoek in beeld

 • Karel de Lange

  Het is bedroevend hoe deze jonge hengsten allemaal achter de loodlijn, in een veel te hoog tempo en daardoor met krabbelende gangen worden rondgejakkerd.

 • Anoek Verdoorn

  Hoe lang zijn deze paarden onder het zadel? Paar weken denk ik… Je kunt moeilijk van ze verwachten dat ze al genoeg balans en kracht hebben ontwikkeld om met de neus op de loodlijn te lopen en in het goede tempo. Dat kost enige tijd zoals bij de meeste jonge dieren. Ik zie een stel talentvolle paarden (de een meer dan de ander) die hopelijk de tijd krijgen om zich door te ontwikkelen tot fijne sportpaarden met een dekbrevet 😉

 • Karel de Lange

  @2
  Jonge paarden moeten ook niet met de neus op maar voor en niet achter de loodlijn lopen.
  Dat laatste is juist een inbreuk op het natuurlijke bewegingsproces van een paard en veroorzaakt de krabbelende en sterk op de voorhandgaande bewegingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook