Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingsonderzoek NRPS gestart

Corleone (v. Chinook). Foto: Jacquelien van Tartwijk
Vorige week vond in Ermelo de eerste beoordelingsdag van het NRPS-verrichtingsonderzoek plaats. Vrijwel alle kandidaten hebben zich aan de verrichtingscommissie getoond en alle aanwezige hengsten hebben aan het gevraagde voldaan.

Op de eerste beoordelingsdag dienen de hengsten goed zadelmak zijn en zich onder het zadel van de eigen ruiter laten zien. Om deze reden bleven enkele hengsten afwezig op deze eerste dag. Zij zijn vorig jaar aan het onderzoek begonnen maar konden dat om een geldige reden toen niet afronden. Zodoende kregen deze hengsten dispensatie voor de eerste beoordelingsdag.

De eerste dag begon met stappen en draven aan de hand op de harde bodem. De hengstenkeuringscommissie bekeek hoe de hengsten zich sinds de keuring eind januari hebben ontwikkeld. Daarna volgde een klinische keuring waarbij alle hengsten ‘fit to compete’ werden bevonden. In de middag werden de hengsten in groepjes van drie of vier voorgesteld onder het zadel en aansluitend toonden ze in de buitenbaan de galop.

Aanwezig waren de rijpaardhengsten: Formidable (v. Florett As), Sim Gitonga Gold (v. Serano Gold), de hengst met de ‘Beste Draf’ van 2014 Fideniro (v. Fidertanz), Catocchini (v. Catoki), Classe HS (v. Clarimo), Casandro JVR (v. Charmeur), Bright’s Hero SB (v. Bright Speed), de hengst met de ‘Beste Draf’ van 2015 Corleone (v. Chinook), Cromwell (v. Carambole), Hiniek (v. Indoctro), Dynamic (v. Dynamo), Hiek’n (v. Falaise de Muze), Diedjee NH (v. Dream Boy), Denzel Washington (v. De Niro) en de onlangs per advieskeuring goedgekeurde driejarige Hey Joe (v. Diëgo) van Gertjan van Olst.

Dispensatie hadden de hengsten: Very Well Semilly (v. Mylord Carthago) en Zeppe Blue (v. Zirocco Blue VDL).

De hengsten Estrello (v. Astrello), Bengtsson VDL (v. Bubalu VDL) en Netzo (v. Negro) zijn uitgevallen voor het verrichtingsonderzoek van dit jaar.

De vier ponyhengsten die aan de verrichtingscommissie voorgesteld zijn: Djarfur (v. Dost 2), Zodiak Boy for Future (v. Zodiak), Heer Orchard Bolshoi (v. Heitrak’s Marvin) en Gin Power (v. Power and Paint), welke laatste overigens onlangs als vierde is geëindigd in de finale van de Divoza Cup voor vierjarige dressuurpony’s.

De achtjarige springpony Vedet Lexus van de Claevervallei (v. Vedet van de Vondelhoeve) loopt al in de sport en hoefde zich daarom niet zadelmak te tonen. De C-ponyhengst Vero’s Boris Bekker (Verona’s Bo-Gi) is verkocht naar Amerika en neemt zodoende niet deel aan het verrichtingsonderzoek.

Bron: Horses/NRPS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.