Ga naar hoofdinhoud

Bundeskampioen Damaschino wint 50-dagentest met 9,35

Hannah Laser met Damaschino. Foto: Equitaris.

De driejarige hengst Damaschino (Danone I x Fidertanz) is een schoolvoorbeeld van een paard dat het pas onder het zadel waarmaakt. Op de Hannoveraanse hengstenkeuring 2018 kocht Burkhard Wahler de vos terug omdat er niet genoeg werd geboden. Dit jaar heeft hij al drie keer laten zien dat hij de beste van zijn jaargang is: hij won dit voorjaar zijn 14-dagentest met een 8,75, werd in Warendorf gehuldigd als Bundeskampioen en stond vandaag weer bovenaan. Met een 9,35 gemiddeld scoorde hij het hoogst in de 50-dagentest in Schlieckau.

Damaschino kreeg in Schlieckau onder andere een 10 voor de totaalindruk en (met uitzondering van de punten voor het springen) uitsluitend 9’s. Daarmee was hij met afstand de beste. Het dichtst in de buurt komt Paul Schockemöhles Don Romance (Dante Weltino uit de moeder van For Romance I en II) met een 8,82.

Boven de 8,5

Vijf andere hengsten kwamen ook boven de 8,5 uit. De Westfaalse premiehengst Franz Joseph Junior (Franziskus x Rock Forever) en Bailador (Benicio x Florencio) van Sönke Rothenberger scoorden beide gemiddeld  een 8,61. Een 8,59 gemiddeld was er voor de (nog) nergens goedgekeurde Va Bene (Veneno x Belissimo M), een 8,57 voor Fürst Charmeur PS (Fürstenball x Charmeur) van Paul Schockemöhle en een 8,51 voor de Oldenburger kampioen Follow Him Schönweide (Follow Me x Sir Donnerhall I).

Le Premier Begijnhoeve

De BWP en nu ook Oldenburgs goedgekeurde Le Premier Begijnhoeve (Millennium x Tango) van Rob van Puijenbroek slaagde ook voor zijn 50-dagentest. Hij kwam gemiddeld uit op een 8,01.

Vier hengsten gezakt

Vier hengsten kwamen niet aan de benodigde 7,8 gemiddeld. Het gaat om een naamloze Millennium x Rocher d’Or (7,57), Guildenstern Sol (Ivanhoe x Imperio) met een 7,63, een naamloze Bon Coeur x His Highness met een 7,5 en Fidelius (Franziskus x Dream On) met een 7,35.

Uitslag

Catalogus

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook