Ga naar hoofdinhoud

Charthago Blue wint sporttest met 9,21, Classico TN dik geslaagd

Classico TN
Classico TN (Cornet Obolensky x Burggraaf)

Twee 9's (galop en manieren), een 9,2 (totaalindruk), een 9,3 (rittigkeit) en een 9,5 (vermogen), dat is de indrukwekkende cijferlijst van de vierjarige Charthago Blue (Chaccato x Carthago) van Zuchthof Klatte. De hengst won met een 9,21 overtuigend de sporttest voor springhengsten in Münster-Handorf. De Nederlandse inzending Classico TN (Cornet Obolensky x Burggraaf) van Team Nijhof slaagde ook ruimschoots voor zijn sporttest in Münster-Handorf met een 8,41 gemiddeld. Ook op zijn rapport staat een 9 (vermogen). 

Charthago Blue liep vorig jaar al een overtuigende 14-dagentest (9,05 in Schlieckau) en de hengst van Klatte heeft zich het afgelopen jaar goed doorontwikkeld. De bij Oldenburg-International goedgekeurde hengst kreeg in Münster-Handorf alleen maar 9’s. Hij was de beste in een veld van 14 vierjarige hengsten (waaarvan er eentje werd teruggetrokken door de eigenaar). Alle hengsten slaagden, waarvan slechts eentje met een gemiddelde onder de 8 (7,89). Drie hengsten kwamen gemiddeld boven de 8,5 uit.

Cavoiro H en Ivory vom Schlösslihof

De op één na hoogste punten (8,63 gemiddeld) werden verzameld door de OS-kampioen van 2017 Cavoiro H (Casallco x Calido I), die gemiddeld uitkwam op een 8,63. Iets minder dan de 9,45 gemiddeld in de 14-dagentest in Neustadt-Dosse vorig jaar.  Daar kreeg de schimmelhengst van Landgestüt Celle onder andere een 10 voor de aanleg als springpaard (op basis van vrijspringen). Nu waren er twee 9’s (voor galop en vermogen) en verder 8-en.

Een 8,61 was er voor Ivory vom Schlösslihof (I’m Special de Muze x Contender), die net zijn 14-dagentest achter de rug heeft. Vorige week rondde hij zijn test in Adelheidsdorf af met een 9,25 voor de springonderdelen.

Classico TN

De Westfaals goedgekeurde Classico TN, die bij het KWPN bleef staan in de tweede bezichtiging, doorstond met glans de sporttest. Vorig jaar legde hij ook al een goede 14-dagentest af, in Neustadt-Dosse kwam hij als topper uit de bus met een 9,15 voor de springonderdelen.

Slechts drie vijfjarigen

Bij de vijfjarigen waren er slechts drie deelnemers aan de sporttest in Münster-Handorf. De hoogste punten werden verzameld door een zoon van 80’s-hengst Darco. Deze Löwenkönig Dree Böken (Darco x King Kolibri) scoorde een 8,54 gemiddeld. De andere twee deelnemers deden daar niet veel voor onder: een 8,4 was er voor de Holsteiner kampioen Unlimited (Uriko x Casall) en een 8,35 voor de door J. Veurink gefokte Deville (Dantos HBC x Veron).

Uitslag
Catalogus

Charthago Blue:

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook