Ga naar hoofdinhoud

For Treasure VDL slaagt met 9,3 voor springonderdelen

For Treasure VDL (v. For Pleasure) - Foto: Equitaris/Becker
De imponerende OS-reservekampioen For Treasure VDL (For Pleasure x Carthago) van de VDL Stud is met een 9,3 voor de springonderdelen ruimschoots geslaagd voor zijn 14-dagentest. Van de 25 hengsten in de test in Adelheidsdorf, slaagden er 23. Daaronder nog drie Nederlandse inzendingen van Eugène Reesink: de vorig jaar in Oldenburg goedgekeurde Filou (v. For Romance) met een 8,84 voor de dressuuronderdelen, de Pavo Cup nummer 3 King's Pleasure (v. Dark Pleasure) met een 8,11 voor de dressuuronderdelen en de Trakehner goedgekeurde Kohinoor Els (v. Millennium) met de hakken over de sloot (7,55 totaalgemiddelde).

Een 9,6 gemiddeld voor de springonderdelen, dat viel de Redefiner staatshengst Don Bass (Diarado x Juventus) ten deel in de 14-dagentest in Adelheidsdorf. Een record voor dit jaar. Don Bass is een Mecklenburgs gefokte hengst uit de merrie Joy (Juventus x Monsun AA x Gerolf). De hengst van het Landgestüt Redefin kreeg onder andere een 10 voor de aanleg als springpaard (vrijspringen), 9,5-en voor de karakteronderdelen (interieur, karakter, werkwilligheid), een 8,5 voor de galop en een 9 (van de jury) en een 8,5 (van de testruiter) voor de rittigkeit.

For Treasure VDL

De OS- en Holsteins goedgekeurde For Treasure VDL, gefokt door Grad van de Winkel uit Smakt, slaagde overtuigend met een 9,3 voor de springonderdelen. De hengst die het afgelopen seizoen veel dekte, kreeg onder andere een 10 voor de aanleg als springpaard, 9’s voor de karakteronderdelen, een 8 voor de galop en een 7,5 (van de jury) en een 7,25 (van de testruiter) voor de rittigkeit). Nog drie springhengsten gingen over de 9 gemiddeld voor de springonderdelen. Het gaat om de DSP en Holsteins goedgekeurde Cornet’s Quaprice (Cornet Obolensky x Quaprice Z) met een 9,45, de Mecklenburugs goedgekeurde Sixpack (Schenkenberg x Calido) met een 9,4 en de Hannoveraans en DWB goedgekeurde Perignon (Perigeux x Stolzenberg) met een 9,13.

9,29 voor Rod Laver

Bij de dressuurhengsten was het hoogste gemiddelde voor Rod Laver (Rock Forever I x Fidertanz) met een 9,29 voor de dressuuronderdelen. De hengst die eerder dit jaar derde werd in het Hannoveraanse kampioenschap voor driejarige hengsten kreeg 9,5-en voor de karakteronderdelen, de stap, de galop en de rittigkeit (van de jury), een 9,75 van de testruiter en een 8,5 voor de draf.

Filou

Net onder de 9 gemiddeld bleef Filou van Eugène Reesink. Met een 8,84 had hij de op één na hoogste dressuurscore. De hengst die ter dekking komt bij Ingo Pape kreeg 9,5-en voor de karakteronderdelen, 9’s voor stap, galop en rittigkeit (jury), een 8,75 van de testruiter en een 8,5 voor d draf.

Uitslag

Catalogus

Filou

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook