Ga naar hoofdinhoud

Holsteiner kampioenen Vigado en Esmeraldo vooraan in minitest Verden

Cat.nr 41 Esmeraldo (Emerald vh Ruytershof x Caretino) - Foto: Holsteiner Verband/Janne Bugtrup

De dressuurhengsten beten begin deze week in Warendorf en Vechta het spits af wat betreft de tweedaagse verrichtingstesten voor drie- en vierjarige hengsten die dit jaar in Duitsland middels een pilot worden getest. In Verden waren de springhengsten aan de beurt en twee Holsteiner kampioenen kwamen als toppers uit de bus. Vigado (v. Vigo d'Arsouilles) bij de vierjarigen en Esmeraldo (v. Emerald van 't Ruytershof) bij de driejarigen.

De Holsteiner keuringskampioen van 2020 Vigado (Vigo d’Arsouilles x Quo Vadis), die twee weken geleden ook al een goede sporttest liep, verzamelde een gemiddelde van 8,66 met een 9,2 voor het springen, een 9,3 voor de instelling, een 8,8 voor de rittigkeit en een 8,2 voor de galop.

De Holsteiner kampioen van 2021 Esmeraldo (Emerald van ’t Ruytershof x Caretino) was de topper bij de driejarigen met een 8,93 gemiddeld.

Driejarigen vrijspringen, vierjarigen onder het zadel

Bij deze eerste ‘minitest’ voor springhengsten was het interessant om te zien hoe de springhengsten aan de tand werden gevoeld. De springaanleg van de driejarigen werd alleen middels vrijspringen getest, de vierjarigen sprongen ook onder het zadel.

Daarmee geeft de zadeltest voor springhengsten dus vooral een indruk van hoe de hengsten zich laten rijden, veel meer is er niet uit af te leiden.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook