Ga naar hoofdinhoud

Reesinks Fonq topper test Adelheidsdorf met 9,04

Fonq (Fürst Fohlenhof x Lissaro) met Stefanie Ahlert - Foto: Rick Helmink

De vierjarige Fonq (Fürst Fohlenhof x Lissaro) van Eugène Reesink kwam met een 9,04 als dressuurtopper uit de bus in de 14-dagentest in Adelheidsdorf. Bij de springhengsten werd het hoogste gemiddelde behaald door de eveneens vierjarige Belico Royal (v. Bellini Royal) met een 9,58. De kwailteit in de test in Adelheidsdorf lag vooral bij de springhengsten hoog: tien hengsten scoorden een 8,5 of hoger gemiddeld (5 boven 9 gemiddeld). In totaal slaagden 27 van de 30 hengsten (een hengst viel uit). 

De in 2017 bij het ZfdP goedgekeurde Belico Royal (Bellini Royal x Captain Fire x Polytraum) van familie Gripshöver kwam met een prachtig gemiddelde van 9,58 als springtopper uit de bus.  Hij kreeg onder andere een 10 voor de aanleg als springpaard, 9,5-en voor de karakteronderdelen (interieur, karakter en werkwilligheid), een 9 van de testruiter en een 8,5 voor de galop.

Cornet’s Edition en Ivory vom Schlösslihof

Met een 9,48 voor de springonderdelen doet de Hannoveraans goedgekeurde driejarige Cornet’s Edition (Cornet Obolensky x Clapton) niet veel voor hem onder. Ook hij kreeg van de jury een 10 voor de aanleg als springpaard. Een 9,25 gemiddeld voor de springonderdelen was er voor de vierjarige Ivory vom Schlösslihof (I’m Special de Muze x Contender), die dit voorjaar op de zadelkeuring in Marbach werd goedgekeurd.

Westfaalse kampioen

De spraakmakende Westfaalse kampioen For the Future (For Pleasure x Nabab de Reve), die René Tebbel op de Westfaalse keuring voor 330.000 euro in handen kreeg, scoorde in Adelheidsdorf gemiddeld een 9,23 voor de springonderdelen. De vijfde hengst die boven de 9 gemiddeld scoorde was de Zangersheide geregistreerde en in Brandenburg goedgekeurde Kanbalou (Kannan x Baloubet du Rouet), die gemiddeld uitkwam op een 9,1.

Fonq

De vierjarige Fonq, die vorig jaar het KWPN verrichtingsonderzoek vroegtijdig verliet, kwam in Adelheidsdorf op het hoogste dressuurgemiddelde. De voshengst, die eerder dit jaar in de sporttest naar een 8,32 gemiddeld liep, kreeg in Adelheidsdorf een cijferlijst met alleen punten boven de 8,5 (met uitzondering van de 6,5 voor het springen): 9,5-en voor de karakteronderdelen (interieur, karakter, werkwilligheid en rittigkeit), een 9,5 voor de stap, een 8,5 voor de draf en de galop en een 9,75 van de gastruiter.

Vaderland

De driejarige Vaderland (Vitalis x Krack C), ook een inzending van Reesink, kwam op de op één na hoogste dressuurscore. Zijn gemiddelde bedroeg 8,74 met vette 9’s voor de karakteronderdelen en een 9,75 van de gastruiter. Zowel Fonq als Vaderland werden aansluitend aan de test in Adelheidsdorf goedgekeur voor Hannover.

De derde hengst die Reesink had meelopen slaagde niet. Het gaat om de KWPN-kampioensringhengst Kaiman (Dark Pleasure x Gribaldi), die met een 7,1 als totaalgemiddelde en een 7,88 voor de dressuuronderdelen de boot net miste.

Top Level en Romantic Prinz

Boven de 8,5 gemiddeld scoorden verder de Mecklenburger premiehengst Top Level (Top Gear x Foundation) met een 8,63 en de Westfaals goedgekeurde Romantic Prinz (Rock Forever I x Stedinger) met een 8,59.

Halve Gelderse Hey Henkie naar 8,38

De door familie Hekkert uit een Gelderse moeder gefokte Hey Henkie (Hermès x Cabochon) slaagde ook ruimschoots voor zijn 14-dagentest. De bij het ZfdP goedgekeurd hengst uit de eerste jaargang van Hermès kwam uit op een 8,38 en kreeg 9’s voor alle karakteronderdelen (karakter, interieur, werkwilligheid, rittigkeit en gastruiter).

First Date

De Oldenburgs goedgekeurde en bij het KWPN aangewezen First Date (Fürstenball x Dancier) van Stal Brinkman, Tim Coomans en Jacques Maree slaagde ook voor zijn Duitse test. Hij haalde het op de 8,21 voor de dressuuronderdelen.

Uitslag
Catalogus

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook