Ga naar hoofdinhoud

Schlieckau: Damaschino en Coreandro toppers, Fürst Dior en For Chacco TN geslaagd

Damaschino (v. Danone I) - Foto: Hannoveraner Verband e.V.
Van de 35 deelnemers aan de 14-dagentest in Schlieckau slaagden er vanmorgen 33 door gemiddeld een 7,5 te halen of  een 8 te scoren op de dressuur- óf springonderdelen. De hoogste dressuurpunten waren voor de driejarige Hannoveraan Damaschino (Danone I x Fidertanz), hij kwam uit op een 8,75. De hoogste springpunten (9,05) waren voor Coreandro (v. Caretino). De Nederlandse inzendingen Fürst Dior (v. Fürstenball) van Joop van Uytert en familie Van Vliet en For Chacco TN (v. For Pleasure) van Team Nijhof slaagden ook en hetzelfde geldt voor de vierjarige Quinoa (v. Quaterback), dit jaar pachthengst bij De IJzeren Man in Weert. 

Damaschino werd vorig jaar goedgekeurd op de Hannoveraanse keuring en slaagde in Schlieckau met de hoogste dressuurpunten. De 8,75 als dressuurgemiddelde had hij onder andere te danken aan verschillende 10’en en 9,5-en voor de karakteronderdelen (interieur, karakter en werkwilligheid een 10) en de rittigkeit (zowel bij de jury als de testruiter een 9,5). Niet veel minder was er voor de in Oldenburg goedgekeurde driejarige Venano (Veneno x Don Romantic), die uitkwam op een 8,66.

Weinig overtuigend bij eindpresentatie

De bij de eindpresentatie weinig overtuigende Fusionist (Franklin x Ehrentanz I) en Bon Courage (Bon Coeur x Vivaldi), beide goedgekeurd op de Hannoveraanse keuring 2018, kregen in Schlieckau vette punten. Voor de voor verstelde Fusionist was er gemiddeld een 8,54 voor de dressuuronderdelen en de duidelijk scheef lopende premiehengst Bon Courage kreeg gemiddeld een 8,34.

Fürst Dior en Quinoa

De Nederlandse inzending Fürst Dior (Fürstenball x Sir Donnerhall I), reservekampioen van de Mecklenburger keuring 2018, kreeg gemiddeld een 8,16 voor de dressuuronderdelen en slaagde daarmee ruimschoots. Hij werd aansluitend aan de test direct voor Hannover goedgekeurd. De Brandenburger kampioen Quinoa (Quaterback x Brentano II), die dit dekseizoen door het Brandenburger Landgestüt is verpacht aan De IJzeren Man in Weert, slaagde met een 8 als totaalgemiddelde.

Coreandro

Met afstand de hoogste springpunten waren er voor Coreandro (Caretino x Leandro), die in Holstein is goedgekeurd. De driejarige hengst kreeg van de jury een 9,5 voor de aanleg als springpaard. Vette springpunten waren er ook voor de door Grad van de Winkel gefokte Condoctro (Cornet Obolensky x Indoctro) van Gestüt Sprehe. Deze in Westfalen goedgekeurde en geprimeerde Cornet-zoon kwam uit op een 8,73 voor de springonderdelen. De in Holstein geprimeerde Keaton (Kannan x Contendro I) deed het ook niet onaardig met een 8,68 op de springonderdelen.

For Chacco TN

De Team Nijhof-hengst For Chacco (For Pleasure x Chacco-Blue), die vorig jaar werd goedgekeurd in Westfalen, slaagde voor zijn test met een 8,25 op de springonderdelen.

Twee gezakt

Twee hengsten kwamen niet aan de benodigde punten om te slagen. Het gaat om de op de DSP-keuring geprimeerde Oskari (Orlando x Askari, totaal: 7,23) en de niet-goedgekeurde Triple Crown (Triple X x Ferragamo, totaal: 6,93).

Uitslag
Catalogus

 

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.