Ga naar hoofdinhoud

Sezuan-zoon Shu Fu topper 50-dagentest Schlieckau

Shu Fu (v. Sezuan) - Foto: Landgestüt Celle

De 50-dagentest voor dressuurhengsten in Schlieckau liep vandaag ten einde. Als topper kwam de Celler staatshengst Shu Fu (Sezuan x Fürst Heinrich) uit de bus. De DSP-premiehengst die begin dit jaar voor 180.000 euro werd geveild kwam op een 8,84 als dressuurgemiddelde.

Shu Fu scoorde 9’s voor de karakteronderdelen (karakter, interieur en werklust), een 8 voor de stap en de draf, een 10 voor de galop, een 9 (jury) en een 9,5 (gastruiter) voor de rittigkeit, een 8,5 voor het springen en een 9 voor de totaalindruk. Met een 8,84 als totaalgemiddelde was Shu Fu de enige hengst die gemiddeld boven de 8,5 scoorde.

Montgomery

Dicht in de buurt van de 8,5 gemiddeld kwam Montgomery (Morricone I x Foundation) met een 8,48. Daarmee leverde Morricone I uit zijn eerste jaargang opnieuw een hengst die het goed doet onder het zadel. Eerder viel hij al op met zijn nafok op de Bundeschampionate, in de Duitse 14-dagentesten en ook bij het KWPN met McLaren.

Net iets minder (8,44 gemiddeld) was er voor Blue Hors Viconte (Vitalis uit Poetin IV v. Sandro Hit).

Zelfde stam

Twee hengsten kwamen uit op een 8,35 gemiddeld: de volle broer van Isabell Werths Belantis (Belantis II v. Benneton Dream x Expo’se) en de Holsteiner Verbandshengst Fidano (Fidertanz x Silvano).

Belantis II en Blue Hors Viconte komen uit dezelfde stam (die van Poetin, Samba I-V etc) van Haupt und Landgestüt Neustadt-Dosse.

Oldenburger kampioen

De Oldenburger kampioen Bellany (Bon Coeur x De Niro), vorig jaar voor 660.000 euro geveild in Vechta, hoorde ook bij de zes beste hengsten van de test. Hij kwam uit op een 8,34 gemiddeld.

Uitslag
Catalogus

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fclipmyhorse%2Fvideos%2F2802491039991562%2F&show_text=false&width=560

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook