Ga naar hoofdinhoud

Sporttest: Goldberg-zoon Gaitano wint, dikke 8 voor Fontaine TN

Kane (Dream Boy x Krack C) met Jessica Lynn Thomas in sporttest. Foto: Equitaris/Sabine Wegener
De eerste Duitse sporttest van dit jaar voor vijfjarige dressuurhengsten is gewonnen door een zoon van de KWPN'er Goldberg. Deze Gaitano (mv. Rohdiamant), die vorig jaar ook al twee keer hoog scoorde in testen (8,38 14-dagentest/ 8,61 sporttest) kwam gemiddeld uit op een 8,32 gemiddeld in Münster-Handorf. De op één na hoogste score was voor de in Zweden goedgekeurde KWPN'er Kane (v. Dream Boy) met een 8,25. Team Nijhof-hengst Fontaine TN (v. Finest) behaalde een 8,12.

De door familie Burgers gefokte Kane (Dream Boy x Krack C) bleef bij het KWPN staan in de tweede bezichtiging en bij de herkansing onder het zadel (onder andere vanwege zijn hoge verwantschap met de dressuurpopulatie), maar doet het ondertussen behoorlijk onder het zadel. Vorig jaar werd hij goedgekeurd bij het SWB en eind vorig jaar won hij de Zweedse Breeders Trophy. In de sporttest in Duitsland kreeg hij onder andere een 9 voor de draf.

Fontaine TN

Fontaine TN (Finest x Samarant) kwam uit op een 8,12 gemiddeld en behoorde daarmee tot één van vijf hengsten die gemiddeld een 8 of hoger scoorden. Een 8,12 gemiddeld was er ook voor Zac Efron MT (v. Blue Hors Zack). In totaal liepen 17 5-jarige dressuurhengsten de sporttest in Münster-Handorf, daarvan hebben er twee geen score. Bij 700.000 euro hengst werd de test door de jury beëindigd en de eigenaren van Trakehner Hulapalu (v. Fairmont Hill) trokken hem zelf terug.

Uitslag

Catalogus

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!