Ga naar hoofdinhoud

Twee toppers voor Cornet Obolensky en Wild Child in één week

Woodlander Wild Child (v. Wavavoom) - Foto: Woodlander Stud

De in Engeland gefokte Hannoveraan Wild Child (Wavavoom uit Woodlander Farouche) levert in één week twee toppers in Duitse verrichtingstesten. Eerder deze week leverde de hengst al de topper in München-Riem met Wicked Game Woodlander en vandaag kwam in Neustadt-Dosse de hoogste dressuurpunten (8,58) op naam van de vierjarige Wild Love Woodlander (mv. For Compliment). Bij de springhengsten was een nog naamloze Cornet Obolensky x Stakkato de beste met een 9,43 gemiddeld. Daarmee was het ook voor de tweede keer raak voor Cornet Obolensky, in Adelheidsdorf kreeg zijn zoon Cornet's Edition een 9,48 gemiddeld.

Woodlander Wild Child is een door Lynne Crowden gefokte hengst (klik hier voor een video), die ze voornamelijk zelf inzet in de fokkerij. Via zijn zonen loopt de Brits gefokte Hannoveraan uit Wereldkampioene Woodlander Farouche deze week in de picture. In Neustadt-Dosse stuurde Crowden de op Wavavooms moederlijn ingeteelde Wild Love Woodlander naar de test. Zijn moeder For Your Love (For Compliment x Longchamp) is een halfzus van Wild Childs vader Wavavoom.

Twee boven de 8,5 gemiddeld

Twee andere dressuurhengsten kwamen boven de 8,5 gemiddeld uit. Het gaat om de door Sissi Max Theurer op de Oldenburger veiling voor 82.000 euro aangeschafte zadelkeuringskampioen Zac Efron (Blue Hors Zack x Don Larino). De vierjarige hengst kwam uit op een 8,56 voor de dressuuronderdelen. De DSP-premiehengst Don Amore (Don Romanov x San Amour I) zat daar net iets onder met een 8,54.

Ferguson-zoon Lewis geslaagd

Lewis (Ferguson x Wynton), die bij het KWPN bleef staan in de tweede bezichtiging, slaagde voor zijn Duitse test. De hengst van De IJzeren Man deed dat met een 8,01 voor de dressuuronderdelen. De andere Nederlandse inzending haalde het niet in Neustadt-Dosse. Willy Wijnens Lagoon W (Governor x Krack C), die bij het KWPN ook niet verder kwam dan de tweede bezichtiging, kwam met een 7,05 als totaalgemiddelde en een 7,35 als dressuurgemiddelde niet over over streep in Duitsland.

Oldenburger reservekampioen met hakken over de sloot

De Oldenburger reservekampioen Dodo Weihgand (Diamond Hit x Fürst Romancier) haalde het met de hakken over de sloot. De kleinzoon van Weihegold OLD van Madeleine Winter-Schulze en Isabell Werth moest het hebben van zijn totaalgemiddelde (7,58).

Cornet, Asca Z en Cavtat PKZ

Bij de springhengsten was een naamloze en nog niet goedgekeurde Cornet x Stakkato x Mytens xx de beste met een 9,48 voor de springonderdelen en een 10 voor de aanleg als springpaard. Hij was niet de enige springhengst in Neustadt-Dosse die boven de 9 gemiddeld uitkwam. Dat deed ook Aviador (Asca Z x Cachas) met een 9,13. Deze schimmelhengst werd afgelopen najaar geprimeerd op de Westfaalse keuring en kwam voor 46.000 euro in handen van het Westfaalse Landgestüt in Warendorf. Van die keuring komt ook Credo Grande (Cavtat PKZ x Calido I). Hij werd in Westfalen tot reservekampioen gekroond en werd geveild voor 160.000 euro. Nu sprong hij naar een 9,05 gemiddeld in de 14-dagentest.

Uislag

Catalogus

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook