Ga naar hoofdinhoud

Weer een Comme il faut-testtopper van Seiger

Mans (v. Comme il faut) is de derde door Herman Seiger ontdekte Comme il faut die verrichtinstopper wordt bij het KWPN. Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Herman Seiger en Comme il faut: het is een gelukkig huwelijk. Deze week presenteerde Seiger met Mans zijn derde (!) KWPN-verrichtingstopper van Comme il faut en vandaag deed de door H. Peeters en W. Liezen gefokte en door Seiger ontdekte Mister Jack (mv. Caretino) het goed in de test in Adelheidsdorf. Hij scoorde gemiddeld een 8,95.

De hoogste score kwam op naam van Diablue PS (Diaron uit PSI-topper Stakkariealla v. Stakkato x Chacco-Blue) van Paul Schockemöhle. Deze zoon van tweevoudig Bundeskampioen Diaron en de voor 2,4 miljoen euro verkochte Stakkariealla kwam uit op een eindscore van 9,29. Hij kreeg een 10 voor de werklust en een 10 voor het vermogen. Verder een 9,75 voor het interieur, een 9,5 van de gastruiter en voor karakter, manieren en aanleg als springpaard, een 9 voor de rittigkeit, een 8,5 voor de galop, een 7,5 voor de stap en een 6,5 voor de draf.

10 voor werklust Mister Jack

De door H. Peeters en W. Liezen gefokte Mister Jack heeft ook een 10 op zijn rapport staan: voor de werklust. Verder onder andere een 9,5 voor het vermogen, een 9,25 van de gasruiter, een 9 voor de rittigkeit, manieren en aanleg als springpaard.

Een tweede Comme il faut in de test werd niet ontdekt door Seiger, maar gefokt. Deze Comme le Coeur (mv. Heartbreaker) kwam gemiddeld uit op 8,2.

Nederlandse Cornet

De door Freek Hoogenboom gefokte Cornet’s Carpaccio RT (Cornet Obolensky x Carpaccio), die als veulen op de Zangersheide veiling voor 56.000 euro werd geveild, kwam gemiddeld uit op een 8,68. De hengst van René Tebbel werd vorig jaar in Oldenburg geprimeerd.

Tweede Schockemöhle-hengst

Een tweede Schockemöhle-hengst kwam ook in de top terug: OS-kampioen Conthalou (Conthargos x Balou du Rouet x Chacco-Blue). Hij scoorde gemiddeld een 8,86. Nog acht hengsten gingen over de 8,5 gemiddeld: een naamloze Quasimodo van de Molendreef, een tweede Cornet Obolensky, drie Chacoon Blue’s (!) en een Diacontinus.

Volledige uitslag

Catalogus

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook