Ga naar hoofdinhoud

Zinedream-zoon Zavattini springt naar 9,43 gemiddeld in Schlieckau

Zavattini (v. Zinedream) - Foto: NRW Landgestüt

24 hengsten stonden de afgelopen twee weken in Schlieckau voor hun 14-dagentest en daarbij kwam de Zinedream-zoon Zavattini (mv. Quiz) als topper uit de bus met een springgemiddelde van 9,43. In een week vol met negatieve koppen ook weer een keer goed nieuws voor Landgestüt Warendorf, Zavattini staat daar ter dekking en dat geldt ook voor Sir Heinrich, die de dressuurtopper leverde.

Vooral springhengsten namen deel aan de 14-dagentest in Schlieckau, van de 24 deelnemende hengsten zijn er 19 springgefokt. De DSP-goedgekeurde Zavattini kreeg onder andere een 10 voor het vrijspringen en scoorde ook hoog op de karakteronderdelen (interieur: 9,25, karakter: 9, werklust: 9,5, rittigkeit jury: 8, rittigkeit gastruiter: 8,25). Ook voor de galop was er een 8 en de stap en draf werden respectievelijk met een 7 en een 6 beoordeeld.

Drie over de 8,5

Nog drie springhengsten scoorden over de 8,5 gemiddeld. Het gaat om de Holsteiner Spirit (Stakkato Gold x Caretino) die gemiddeld een 8,83 noteerde op de springonderdelen (9,5 voor het vrijspringen), de Frans gefokte Maverik (Monti Obolensky x Guidam) die uitkwam op een 8,8 (9 voor het vrijspringen) en de Zangersheide gefokte Chetan Z (Cicero Z van Paemel x Widjai) die gemiddeld een 8,58 scoorde op de springonderdelen (vrijspringen: 9).

Alledrie deze hengsten zijn goedgekeurd in Mecklenburg.

Sir Heinrich-zoon naar hoogste dressuurpunten

Een nog naamloze zoon van Sir Heinrich uit een Real Diamond-moeder kwam op de hoogste dressuurpunten: eem 8,63 gemiddeld. Hij noteerde maar liefst zes negens: een 9,5 voor interieur, karakter en werklust, een 9 voor de galop en twee keer voor de rittigkeit (jury en gastruiter). De stap en de draf werden respectievelijk met een 8 en een 8,5 beoordeeld.

Uitslag en catalogus

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook