Ga naar hoofdinhoud

Veulens van Global Express en Hennessy kampioenen in Tolbert

Global Express
Global Express en Hennessy leverden de kampioenen op de veulenkeuring in het Groningse Tolbert. Global Express-hengstveulen Miracle uit Frieda van Indoctro was het beste springgefokte veulen. Bij de dressuurveulens werd Mara BKO uit de Scandic-merrie Zydora de kampioene.

Zeven veulens uit de springrichting werden voor de kampioenskeuring uitgenodigd. Het Global Express-hengstveulen Miracle van fokkers H. Schut en F.B. Oldenburger was de lieveling van zowel het publiek als de jury. “Dit is een extra gemodelleerd veulen, die veel bespiering en hard fundament heeft. Het is een atletisch veulen die met veel kracht galoppeert en dat maakt hem een imponerende verschijning”, vertelt inspecteur Bart Henstra, die juryvoorzitter was.

Harley VDL-veulen tweede

Op de tweede plaats volgde het Harley VDL-veulen Moonlight.D uit de Vegas VDL-dochter Darina van J. Dikkema Jr. uit Scharmer. Als beste merrieveulen kwam Mijnsinaa (v. Emilion uit Ambersinaa van Indoctro) van fokkers Sietse en Iekje van der Meer op de derde plaats.

Meer VDL Stud-hengsten

Het merrieveulen Melena (v. Dakar VDL x Helena van Emilion) kwam op de vierde plaats, gevolgd door Maruso H (v. Cohinoor VDL uit Carusa H van Indoctro).

Hennessy-dochter kampioene

Bij de dressuurveulens ontpopte de Hennessy-dochter Mara BKO van E. Kuipers uit Opende zich tot ware kampioen. Ook zij was de favoriet van het publiek. “Dit is een heel modern, atletisch dressuurveulen met veel ras. In beweging valt ze op met haar goede afdruk, beentechniek, ruim voldoende houding en goede schakelvermogen”, somt Henstra de belangrijkste kwaliteiten van de kampioene op.

Zoon van Zonik tweede

Het merrieveulen bleef voor op het royaal ontwikkelde hengstveulen Mac Kenzy. Hij is een zoon van Zonik uit de Flemmingh-merrie Damalia van familie De Vries uit Sappemeer. De charmante Charmeur-dochter Mariska uit Eriska van Vivaldi van fokker Appie Dijkstra pakte de derde prijs.

Twee Daily Diamonds van Tammenga

Op de vierde en vijfde plek volgden twee nakomelingen van Daily Diamond en beiden van Wubbe Tammenga uit Sellingen. Merrieveulen Mumira (uit Dumira van Gribaldi) werd vierde en haar stalgenoot Mimiro (uit de Gribaldi-merrie Vimira) volgde op de vijfde plaats.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook