Ga naar hoofdinhoud

Veulens met olympisch tintje naar Veulenveiling Prinsjesdag

Peter Charles met Vindicat
De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag selectiecommissie heeft de eerste veulens geselecteerd en trekt komende week verder door het land op zoek naar meer veulenmateriaal. Er komen nog zes selectiedagen waarvoor fokkers hun veulens kunnen aanmelden. Prinsjesdag Veulenveiling het aantal selectieplaatsen uitgebreid.

Volgens de organisatie is het selectiebeleid streng. De veulens voor Veulenveiling Prinsjesdag op 17 september in Ermelo moeten voldoen aan het motto ‘de kracht van prestatie’. De organisatie wil dat het eyecatchers zijn met goede bewegingen, uitstraling en pedigrees waar internationale sportpaarden en goedgekeurde hengsten uit voortkomen.

Vorig jaar leverde De Niro de Prinsjesdag veilingtopper in Henderson (De Niro x Jazz), die voor 44.000 euro naar de Deense stoeterij Blue Hors vertrok. Dit jaar is zijn volle broer al vastgelegd voor de veiling. Er zijn meer veulens geselecteerd die een link naar deze Olympische Spelen hebben. Van de fenomenaal springende Vindicat W (v. Guidam), die met Peter Charles een grote bijdrage aan de gouden medaille van het Britse team leverde, zal dit jaar een halfbroer geveild worden. Van de olympische hengsten London, die met Gerco Schröder twee zilveren medailles won, en Casall zijn ook nakomelingen vastgelegd.

De eerst volgende selectiedag is zaterdag 15 juni, gevolgd door 17, 18, 24 en 25 juni. Veulens geboren na 3 juni kunnen op zaterdag 27 juli aangeboden worden.

Bron: Horses

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.