Ga naar hoofdinhoud

Veulens van Etoulon VDL en Charmeur kampioenen in Tolbert

Archieffoto Etoulon VDL, hier nog onder James Billington
Op de jonge veulenkeuring in Tolbert konden gisteren zeven spring- en zes dressuurveulens worden uitgenodigd voor de nationale veulenkeuring. Kampioenen werden Julius-Ceasar (v. Etoulon VDL) en Jack Dinero (v. Charmeur). Inspecteur Bart Henstra noemde het een goede oogst voor Ermelo.

Bij de springveulens ging de strijd tussen het beste hengstveulen, Julius-Ceasar uit de Bryolieta-stam van fokker M. Terpstra uit Aalzum, en het beste merrieveulen Jessyalve (v. Everglade VDL) van fokker G. Thomas uit Katlijk. De jury koos voor de eerste. “De Etoulon is een zeer atletisch gebouwd veulen met goede ontwikkeling en een echt sportlichaam. Hij kan zowel goed stappen, draven als galopperen. Dat doet hij op een lichtvoetige manier met veel lichaamsgebruik”, lichtte Bart Henstra toe. Vorig jaar pakte de volle broer van Julius-Ceasar de kampioenstitel op de JVK. Beste merrieveulen Jessyalve viel ook positief op. Samen met nog vijf veulens mogen deze Noordelijke veulens naar Ermelo.

Kampioen bij de dressuurveulens werd Jack Dinero (uit een oude Oldenburger merrielijn waar ook de hengst Zirkoon uit kwam) van P.J. Tepper uit Sappemeer. “Dit is een goed ontwikkeld veulen die goed in het dressuurmodel staat en opwaarts gebouwd is. Elke pas zet hij met veel kracht en hij beweegt goed de bergop, waarbij hij een mooie houding maakt”, sprak Henstra over de kampioen. Jack Dinero was het beste hengstveulen en hij nam het in de kampioenskeuring op tegen het beste merrieveulen: Jambufa (v. Ampère uit de Worona I-stam) van f/g J.M. Vos-Sanders uit Beilen. Bart Henstra toonde zich heel tevreden over de oogst op de jonge veulenkeuring. “Zeker ook in de dressuurrichting hebben we een paar goede veulens kunnen uitnodigen voor Ermelo. Het aantal deelnemende veulens was wat lager dan vorig jaar maar qua kwaliteit zeker niet minder. Het mooie van een jonge veulenkeuring is ook dat we van diverse hengsten uit de eerste jaargang veulens in de baan krijgen, zo hebben we bijvoorbeeld twee veulens van Fairytale kunnen uitnodigen voor Ermelo.”

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook