Ga naar hoofdinhoud

Veulens van Franklin en Cornet Obolensky prijstoppers op SWB eliteveiling

Prelude CML Foto SWB Eliteveiling

De veulens werden gisteravond goed verkocht op de eliteveiling van het Zweedse stamboek SWB in Flyinge. In de dressuurrichting was Prelude CML met 300.000 Zweedse Kronen (ruim 28.700 euro) de duurste. De dochter van Franklin was tevens de duurste van de veiling. Voor Main Menu werd het meeste geld betaald bij de springveulens. De zoon van Cornet Obolensky ging voor 260.000 SEK (24.890 euro) naar een nieuwe eigenaar.

Pär Eriksson en Sofie Garmark kochten de veilingtopper Prelude CML voor dressuuramazone Jeanna Högberg. Het merrieveulen van Franklin komt uit een dochter van Don Primero, de merriestam van de Zweedse hengst Maxum (v. Master).

Dochter van Johnson

Met 150.000 SEK (14.360 euro) was de Johnson-dochter Adorable M het op een na duurste dressuurveulen. Het merrieveulen komt uit een moeder van Florencio.

Uit lijn van Cadence en Main Road

Bij de springveulens werd het meeste geld betaald voor de zoon van Cornet Obolensky, Main Menu. Voor 260.000 SEK verhuist de hengst naar de stallen van Wenche Håkansson. Uit de merrielijn van de bruine komen de 1,60m-paarden Cadence (v. Cardento) actief onder Jennifer Gates, en Main Road (v. Heartbeat), onlangs nog tweede in de GP van Bridgehampton met Shane Sweetnam.

Conthargos

Het op een na duurste springveulen was Evanescence M&M. Het merrieveulen van Conthargos uit de KWPN-merrie Ereedom VDL (v. Cardento) werd voor 200.000 SEK (ruim 19.000 euro) afgeslagen.

Embryo’s

Naast veulens werd op de veiling nog twee embryo’s geveild. 110.000 SEK (10.530 euro) werd betaald voor het embryo van Thunder van de Zuuthoeve uit de merrie van Cristal (v. Vivaldi K). Voor het embryo van Vitalis uit Dorina (v. Belissimo M) werd 85.000 SEK (ruim 8000 euro) neergeteld.

Springveulens duurder

De omzet van de veiling met 42 veulens en twee embryo’s kwam op 4.455.000 SEK (426.491 euro). De springveulens waren gemiddeld 1.859 euro duurder (gemiddelde prijs 11.128 euro) dan de dressuurveulens (9.269 euro).

Bron Ridenews.se

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook