Ga naar hoofdinhoud

Liamant W-zoon wint Open veulenkampioenschap Tolbert

Pacoruso H (v. Liamant W). Foto: Paardenkrant/Jacquelien van Tartwijk

Aan het eind van de enige KWPN-veulenkeuring dit jaar won gisteren hengstveulen Pacoruso H van Anne Jan Hazenberg de titel in de springrichting op dit open veulenkampioenschap in Tolbert. Hij is een zoon van de Zangersheide hengst Liamant W (v. Diamant de Semily) uit Jacarusa (Baltic VDL x Indoctro).

Met zo’n zeventig aanmeldingen voornamelijk uit de Noordelijke provincies, hebben de fokverenigingen Westerkwartier en Duurwold besloten toch een veulenkeuring te houden. Uit het behoorlijk gemêleerde gezelschap kozen juryleden Bart Henstra en Marcel Beukers zes finalisten in de springrichting.

Pacoruso

Het was dus de stoere Pacoruso die met zijn royale voorkomen en heel goede galop de titel opeiste. “Een veulen dat goed in het springpaardenmodel staat met goede verhoudingen met correct fundament met een actieve galop met veel balans en schakelvermogen”, aldus Henstra.

Pialotta

Reservekampioen werd Pialotta (Emerald van’t Ruytershof x Warrant) van H.P. Mellema. “Een aansprekend veulen dat sterk bespierd is en die opvalt met een makkelijke manier van draven en galopperen.”

Pialotta (v. Emerald). Foto: Paardenkrant/Jacquelien van Tartwijk

Panita

Derde werd Panita (Gerardus x Lancelot) van Gerardus Post, een goed gelijnd veulen dat met een fijne opwaartse galop door de baan ging.

Dressuurveulens

Bij de dressuurveulens met twee finalisten werd de hoogste eer met recht toebedeeld aan Pyandro-A Ritz een zoon van King Karim (v. Glock’s Toto jr) uit de sportmerrie Amorea (Royal Hit x Carradino) van fokker E.W. de Boer-Ritzema en E.C. de Boer. Een voshengt met rasuitstraling, extra hals met mooi front die in draf met veel tact en afdruk heeft. Deze Pyandro-A Ritz komt bij Stal Brouwer Auctions onder de hamer. De reservetitel ging naar Primeur van Jemalupe (Dettori x Zjengis) van M. Kokken.

Pyandro-A-Ritz (v. King Karim). Foto: Stal Brouwer Auctions

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook