Ga naar hoofdinhoud

Pegase van ’t Ruytershof levert twee kampioenen uit eerste jaargang

Cat.nr 6 Pegase van 't Ruytershof (Comme il faut x Cartani) - Foto: Rick Helmink

Op het BWP Elite Veulenkampioenschap leverde Pegase van 't Ruytershof (Comme il faut x Cartani) de kampioen van zowel de hengst- als merrieveulens. De pas vierjarige hengst, die zelf kampioenshengst van de BWP Hengstenkeuring was én dit jaar de Pavo Hengstencompetitie won, levert daarmee een indrukwekkende eerste jaargang.

De appel valt voor Pegase van ’t Ruytershof niet ver van de boom. Grootmoeder Diamanthina van ’t Ruytershof is een volle zus van Harrie Smolders’ Emerald en is zelf moeder van zes internationale springpaarden, waarvan er vier zijn goedgekeurd voor de dekdienst.

Goud voor Trappist van ’t Gelutt

Pegase liet op het kampioenschap een sterke collectie veulens zien. Bij de hengstveulens zegevierde Trappist van ’t Gelutt (mv. Okidoki van ’t Gelutt), die eerder dit jaar al op de prijskamp van BWP Limburg won. Het zilver bij de hengstveulens ging naar Tuntutuliak van de Meerhoeve (Opium JW van de Meerhoeve x Deauville de la Vie) en het brons was voor Titus KN ter Beuken (Numero Uno x Berlin).

Thiam van den Bosdam beste merrieveulen

Ze was op het prijskamp in Moerbeke al de beste en in Ternat was het kampioenslint wederom voor Thiam van den Bosdam (mv. Darco). Het reservekampioenschap ging naar Tchacco Tequila (Chacco Blue x Cardento) en Tismeralda L-H-E (Emerald x Cornet Obolensky) kaapte het brons weg.

Uitslag hengstveulens.
Uitslag merrieveulens.

Bron: Horses.nl/Horseman

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook