Ga naar hoofdinhoud

Totilas levert Duits kampioene merrieveulens

Cat.nr 271 (Totilas x Zonik) - Foto: Equitaris.de/Wegener

Twee Edward Gal-paarden zijn gecombineerd in de nieuwe Duits kampioene merrieveulens: cat.nr 271 (Totilas x Zonik x De Niro) van familie Klausing kreeg de hoogste punten in Lienen (101,8 punten). Het zwarte merrieveulen liet onder andere cat.nr 221 (Sir Donnerhall I x Belissimo M, 101 punten) en cat.nr 217 (Sir Heinrich x Sir Donnerhall I, 100,8 punten) achter zich. 

De Westfaalse veeldekker (al jaren is staatshengst Sir Heinrich de meest gebruikte hengst in Westfalen) Sir Heinrich had nog twee merrieveulens in de top-10: eentje uit een Fleury-moeder op 5 en een eentje uit een Hotline-moeder op 8. Verder in de top-10 een Damon Hill x Floriscount op 4, een Jovian x Bretton Woods op 6, een Comme il faut x Quidam’s Rubin op 7, een For Romance II x Dante Weltino op 9 en een Franziskus x Sir Heinrich op 10.

Jovian

Uit de eerste jaargang van Jovian waren flink wat veulens  geselecteerd voor de finale van het Duitse veulenkampioenschap. Zowel bij de hengst- als de merrieveulens haalde één Jovian de top-10.

Uitslag merrieveulens

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook