Ga naar hoofdinhoud

United Touch S-zoon gaat dressuurveulens voorbij

Uncle Sam (United Touch x Con Air) - Foto: Equitaris.de/Wegener

Met allemaal 9's en 9,5-en voor type, bouw en totaalindruk ging het springgefokte hengstveulen Uncle Sam (United Touch S x Con Air) van Dirk Lohmann alle dressuurveulens voorbij op het Duitse veulenkampioenschap in Lienen. Hij won zowel de algemene titel bij de hengstveulens als de titel voor de springveulens. Reservekampioen werd een Nederlandse inzending: de voor de Prinsjesdagveiling geselecteerde Vie Romancee (Vitalis x Ferro) van de in Duitsland woonachtige Linda Heijkoop kreeg de op één na hoogste punten. 

Het scheelde niet veel tussen Uncle Sam en de uit Gigirava (Ferro x Romancier x Pericles xx) gefokte Vie Romancee. Uncle Sam kwam op een totaal van 99,83 punten en voor de Vitalis waren er 99,17 punten. Uncle Sam was niet het enige springveulen in de top-3. De derde plaats ging namelijk naar een Conthargos uit een Cornado I-moeder, die op totaal 98 punten kwam. Verder werden zonen van For Romance I, Bonds, Danone I, Santo Domingo, Baron, For Romance II en Jovian in de top-10 geplaatst.

Uitslag

Reservekampioen van Vitalis:

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook