Ga naar hoofdinhoud

Veulenveiling Prinsjesdag splitst veiling spring- en dressuurveulens

Peter de Boer en Amazing Comeback
Amazing Come Back, hier onder Peter de Boer

De spring- en dressuurveulens worden dit jaar tijdens de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag op dinsdag 17 september voor het eerst in de geschiedenis van elkaar gescheiden en apart geveild. De organisatie geeft aan dat het idee ontstaan is door het grote aanbod aan goede veulens. “Het is bijna niet te doen om 89 veulens op een goede manier achter elkaar te veilen", verklaart Chris van Dam namens de organisatie.

“We konden een paar dingen doen: Veulens uit de collectie schrappen maar dat is zonde want het zijn echt goede veulens, twee dagen achter elkaar veilen of de collectie splitsen in dressuur- en springveulens en dat laatste sprak het meeste aan. Wie alleen geïnteresseerd is in een dressuur- of springveulen, hoeft nu maar één dagdeel naar Ermelo te komen”, vervolgt Van Dam zijn verhaal.

De presentatie van de 35 geselecteerde dressuurveulens is begin van de middag, gevolgd door de veiling. Aan het einde van de middag komen de 54 springveulens in de baan, die ’s avonds verkocht zullen worden. Daarnaast worden zeven embryo’s geveild, zij stammen af van Big Star, Opium, Kannan, Mr.Blue, l’Arc de Triomphe, For Romance en Blue Hors Zack.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Horses

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook