Ga naar hoofdinhoud

Veulenveiling Prinsjesdag: Daily Diamond-dochter voor 70.000 euro naar RS2 Dressage

Update III
Marilyn-Dine (Daily Diamond x Vivaldi). Foto: DigiShots

Nadat gisteren de springveulens op de Veulenveiling Prinsjesdag onder de hamer kwamen, was het vandaag de beurt aan de dressuurveulens. Spectaculair was de veiling van Marilyn-Dine, die voor maar liefst 70.000 euro is verkocht aan Jacques en Saskia Lemmers. Ze is nu al gereserveerd voor Marieke van der Putten.

De Daily Diamond-dochter is gefokt uit de elitemerrie Farludine (Vivaldi x Rubinstein I), een halfzus van het Lichte Tour-paard Androdine (v. Sandro Hit).

“We wisten dat ze duur zou worden, maar zeg nou zelf: wát een veulen! En we kennen de moeder dus we hadden al wat voorkennis. Het blijft altijd een gok om een veulen te kopen, maar we hebben het veulen goed bekeken en ze is vanaf de eerste tot laatste pas overtuigend“, vertelde Jacques Lemmers enthousiast.

Gereserveerd

“Nu is het zaak om haar gezond op te laten groeien en daarna komt de focus op de sport te liggen. En wellicht dat ze naar de keuring gaat, want ze past wel mooi in het rijtje keuringssuccessen”, lacht echtgenote Saskia. Ook stalamazone Marieke van der Putten had reden om het glas te heffen op de nieuwste aanwinst van RS2 Dressage, want zij is de beoogde amazone voor dit extreme bewegingstalent.

Drie talenten voor Laura Hartog

Voor de zestienjarige juniorenamazone Laura Hartog werden drie hengstveulens aangekocht. Dat betreft Magic Mike Texel (Dream Boy x Jazz), die voor 26.000 euro werd aangeschaft, Marnix B (Glock’s Toto Jr. x Rubinstein I, uit Grand Prix-merrie Reine B) die werd afgeslagen voor 44.000 euro en Midnight Special (v. Blue Hors St. Schufro x Vivaldi) voor 13.000 euro.

Samen met Hans Bernoski verdiepte familie Hartog zich in de collectie. “Ik ben daarbij opgetreden als adviseur en het mooie is dat het bij alle drie veulens is gelukt om ze te kopen”, vertelt Bernoski.

Wachten waard

Dochter Laura kan het nog haast niet geloven dat ze eigenaren zijn geworden van hun drie favoriete veulens uit de Prinsjesdag-collectie. “Ik sta nog helemaal te trillen, dit is zo geweldig! Het is nog wel lang wachten tot ze groot zijn, maar gelukkig heb ik nu ook al een heel fijn paard om te rijden. En deze drie veulens zijn het wachten wel waard!”

Franklin-nafok valt op

De Ampère-zoon liet een aantal opvallende nakomelingen zien in de veiling. Zijn zoon Milano uit de elite preferente prestatiemerrie Tennessee (Jazz x Nabuur) werd geveild voor 42.000 euro. Halfzusje Mi Amore VE (mv. Charmeur) bewoog elastisch door de ring in Ermelo. Bij het donkerbruine merrieveulen liepen de biedingen uiteindelijk op tot 32.000 euro.

Voor 22.000 euro minder ging Montano (Glock’s Toto Jr. x Jazz) van de hand. 19.000 werd betaald voor Milano (Galaxie x Stedinger), die voortkomt uit een Hannoveraanse merrielijn. Bij Melrose (Dream Boy x Totilas) en Masterpiece (Franklin x Havidoff) kwam de hamer neer bij 17.000 euro.

Klik hier voor de volledige collectie met video’s.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Nationale Veulenveiling Prinsjesdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook