Ga naar hoofdinhoud

Vier nieuwe hengsten voor DSP-fokkerij

In München-Riem werd vorige week de nakeuring van het Deutsches Sportpferd (DSP), een samenwerking van een aantal kleinere Duitse stamboeken, gehouden. Van de dertien aangemelde hengsten verschenen er elf op de keuring. Vier daarvan zijn toegelaten tot de fokkerij.

De driejarige in Baden-Württemberg gefokte Caipirinha (Cash and Carry x Lord Z) kreeg groen licht. Voor een driejarige nog naamloze hengst (Valentino x Acorado) was er ook een brevet. Deze driejarige Hannoveraan is een volle broer van de in 2011 voor Hannover goedgekeurde Viscount. Verder mag de vierjarige Corvo (Cornet Obolensky x Grand Step) de DSP-fokkerij gaan dienen. Deze hengst legde al in december 2015 met goed gevolg zijn 30-dagentest in Neustadt Dosse af.

De laatste hengst die een positief oordeel kreeg, is de zesjarige Mochito (Monte Bellini x Asti Spumante). Deze vos werd in 2014 voor het ZfdP gekeurd en liep in hetzelfde jaar de 70-dagentest in Marbach. Onder eventingamazone Sophie Grieger behaalde de Monte Bellini-zoon al aansprekende resultaten in de sport.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Zuechterforum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook