Ga naar hoofdinhoud

Vier nieuwe hengsten voor Hannover

Asti Spumante (v. Argentinus)

Op een speciale keuring van het Hannoveraanse stamboek zijn deze week vier hengsten tot de fokkerij toegelaten. Het gaat om de achttienjarige Asti Spumante (v. Argentinus), de negentienjarige Qualdandro (v. Quick Star) en de achtjarige Cornet's Prinz (v. Cornet Obolensky), die alledrie succesvol zijn in de springsport. De vierde hengst is de volbloed Foxattac (v. Foxiland xx). 

Asti Spumante is de meest bekende van het stel. De hengst was onder Thomas Mühlbauer jarenlang succesvol in de springsport en won onder andere een bronzen EK-medaille met het team in Windsor 2009.

De Zangersheide-hengst Qualdandro van Paul Schockemöhle is net zoals Asti Spumante al op leeftijd en had al de nodige successen op S-niveau in Duitsland. De meeste onder de jeugdige amazone Laura Klaphake. Ook de achtjarige Cornet’s Prinz kwam al meerdere keren succesvol aan de start op S-niveau onder Guido Klatte.

Aankomende donderdag staat de volgende keuring van het Hannoveraanse stamboek al weer op het programma. Voor de officiële nakeuring zijn 15 hengsten aangemeld, daaronder de voormalig KWPN-kampioenshengst Bordeaux (v. United), die dit jaar zijn eerste hengstenjaargang toont en de KWPN-gefokte Don Olymbrio (v. Jazz) van de Deense stoeterij Blue Hors.

Klik hier voor alle aangemelde hengsten voor de nakeuring. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook