Ga naar hoofdinhoud

Vier nieuwe hengsten voor NRPS

Op de na- en herkeuringsdag zijn vorige week vier hengsten aan het bestand van het NRPS toegevoegd: drie rijpaarden en een ponyhengst. Interessante nieuwkomer was de vijfjarige Very Well Semilly, die los van de na- en herkeuring werd aangeboden voor een advieskeuring en naar aanleiding daarvan vlot is geaccepteerd.

Very Well Semilly is een Frans gefokte zoon van Mylord Carthago uit de merrie Ebene de Semilly ( Le Tot de Semilly x St. Brendan xx x Vamba du Mesnil). Deze Ebene de Semilly is een volle zus van Flamenco de Semilly en Dollar de Semilly en bracht al eerder twee goedgekeurde zonen, waarvan één internationaal 1.60 m springt. Very Well Semilly werd twee jaar geleden aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek, maar is daar nooit aangeboden. Aan de hand toonde hij zich netjes, vrijspringen was goed en onder het zadel waardeerde hij zich nog op. Fokker is Richard Levallois, eigenaar Esna BV uit Loosdrecht.

De bloedmooie Rubiquil-zoon R-Gerben (mv. Havidoff x Saros xx x Doruto) was op de reguliere hengstenkeuring al doorverwezen was naar de derde bezichtiging en hoefde hij nu alleen langs de veterinair en zijn derde-bezichtigings rondje te stappen, waarna hij geaccepteerd werd. De bruine hengst uit 2011 heeft een stokmaat van 1.65 m en is al heel veel hengst. Hij werd gefokt door M. van Moorsel uit Lieshout en is eigendom van stal Hexagon uit Schore.

De herkeuringscommissie zag wat in de zeer interessant gefokte rijpaardhengst met cat.nr. 18 Carcassonne D.N. en keurde hem goed. Terecht, want deze netjes gemodelleerde driejarige schimmel van Cardento x Quite Easy x Indorado x Nimmerdor uit de Freiminka-stam liet zich nu bij het vrijspringen veel beter zien dan op de reguliere keuring, overigens zonder overdreven spektakel. De stokmaat is 1.66 m. Hij werd gefokt door G.J. Kappert uit Geesteren en is eigendom van Deen Holding BV in Enkhuizen.

De ponyhengst die het groene licht kreeg, is Zodiak Boy for Future (Zodiak x Mufaq ox x Manrico Dennenoord ox x Little Star ox). Als een van de laatste nakomelingen van Zodiak uit een zeer veel Arabisch bloed voerende preferente merrie is hij zeer interessant gefokt. Ook hij was op de reguliere keuring al doorverwezen naar de derde bezichtiging, maar moest afhaken wegens een kleine veterinaire bemerking. Daar was nu niets meer van terug te zien en de 1.47 m hoge bruine hengst werd geaccepteerd. Fokker is G.H. te Nahuis uit Eibergen en eigenaar Anton Geessink uit Groenlo.

Bron: Horses/ NRPS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.