Ga naar hoofdinhoud

Vier oudere hengsten goedgekeurd bij BWP

Harrie Smolders met Don VHP Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de derde fase voor de hengstenkeuring van het Belgische warmbloed paard, zijn vier oudere hengsten goedgekeurd. Deze vier hengsten moesten zich enkel exterieurmatig tonen en kregen groen licht van de jury, het gaat om H-Ekwador, Don VHP Z, Uncanto Di Villagana en Havanna van de Brouwershoeve.

Voor de dressuur werd H-Ekwador (v. Heraldik xx) goedgekeurd. Deze 18-jarige schimmelhengst heeft zich al bewezen op het hoogste niveau en nam in 2012 deel aan de Olympische spelen. Hij heeft inmiddels 14 goedgekeurde hengsten gebracht en zijn nakomelingen blijken goede allrounders te zijn. H-Ekwador is al goedgekeurd bij het KWPN, Hannoveraan, Holsteiner & Oldenburger stamboek en kan daar nu het BWP aan toevoegen.

Don VHP Z

Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) werd goedgekeurd voor het springen. In zijn jonge jaren verbleef hij in Engeland. Sinds 2015 vormt hij samen met Harrie Smolders een combinatie met al vele topprestaties zoals onder andere zilver op het EK in 2017. Bijzonder aan deze 14-jarige hengst is dat hij pas in 2017 voor het eerst beschikbaar is geworden voor de fokkerij. Don VHP Z was al goedgekeurd bij het AES en Zangersheide.

Uncanto Di Villagana

Uncanto Di Villagana (v. Canturo) werd ook goedgekeurd voor het springen. Deze 13- jarige hengst is op dit moment actief op het hoogste niveau onder Rachel Steffen die pas sinds 2017 een combinatie vormen. Uncanto Di Villagana werd in 2014 goedgekeurd bij het SWB stamboek.

Havanna v/d Brouwershoeve

Havanna v/d Brouwershoeve (v. Griseldi) werd tevens goedgekeurd voor het springen. De in België gefokte 11-jarige hengst is daar op het hoogste niveau actief onder de Belgische ruiter Dries Dekkers.

Bron: Belgian Warmblood / Paardenkrant-horsenl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook