Ga naar hoofdinhoud

Vier VDL-hengsten in Duitse testen

Cat.nr 29 (Quickly de Kreisker x Indoctro) - Foto: Oldenburger Pferdezuchtverband

Drie Duitse 50-dagentesten in Neustadt-Dosse, Schlieckau en Adelheidsdorf zijn onderweg. De VDL Stud heeft vier hengsten naar Duitsland gebracht voor de test: de in Oldenburg geprimeerde Quickthago VDL (v. Quickly de Kreisker uit de directe stam van Carthago), VDL Jaloubet K (v. Baloubet du Rouet uit moeder Taloubet) in Neustadt-Dosse en de dressuurhengsten Milford VDL (Millennium x Sir Donnerhall) en Kaylen's Boy (Governor x Krack C) in Schlieckau. 

Milford VDL werd afgelopen voorjaar goedgekeurd bij het NRPS en Kaylen’s Boy werd op de KWPN hengstenkeuring aangewezen. Hij liep dit voorjaar in het verrichtingsonderzoek, maar verliet Ermelo vroegtijdig.

Paul Schockemöhle

Paul Schockemöhle heeft ook een vat hengsten opengetrokken voor de verrichtingstesten. In Adelheidsdorf heeft hij zes springhengsten lopen en in Schlieckau zes dressuurhengsten. Onder die dressuurhengsten de populaire Sezuan’s Donnerhall (v. Sezuan), Fürst Toto (v. Fürstenball), de door wijlen Piet Crum gefokte Vilancio (v. Vitalis) en een De Niro uit de moeder van For Romance en Feinrich, Gesina (v. Sir Donnerhall).

Finest van Driessen

In Schlieckau loopt ook de vorig jaar op de Hannoveraanse hengstenkeuring door Theo Driessen voor 29.000 euro aangeschafte hengst van Finest x Rubin Royal. In Schlieckau loopt ook de kampioen van de Westfaalse hengstenkeuring, Fashion in Black (v. For Romance I).

In Neustadt-Dosse lopen de hengsten tot 22 november, in Schlieckau tot 27 november en in Adelheidsdorf tot 29 november.

Klik hier voor de catalogi

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook