Vijf hengsten extra voor verrichtingstest - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Vijf hengsten extra voor verrichtingstest

Vandaag werd de attestkeuring gehouden in Ermelo. Hengsten die wegens omstandigheden niet konden deelnemen aan de eerste, tweede of derde bezichtiging hadden hiervoor vandaag nog een mogelijkheid. De keuringscommissie wees vijf hengsten aan voor het verrichtingsonderzoek.

Dressuurhengsten

Drie dressuurhengsten werden beoordeeld door de hengstenkeuringscommissie. Voor cat 444 Bon Bravour x Krack C gefokt door A. van Erp uit Heesch leverde dit een aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek op. De herkeuringscommissie kreeg vijf dressuurhengsten te beoordelen en hiervan wist cat 391 Andretti x Krack C gefokt door F. Swanenberg in Nuland en geregistreerd op naam van Joop van Uytert, een aanwijzing voor de test te bemachtigen.

Springhengsten

De hengstenkeuringscommissie springen kreeg drie driejarige hengsten voor zich opgesteld en de 13-jarige Ut Liekt Goed, in de sport bekend onder de naam Guidam’s Sohn, kreeg groen licht. Deze laatste is een zoon van Guidam uit een Zeus x Akteur moeder, gefokt door J. Halfman in Hengelo (Gld) en geregistreerd op naam van Bob van Doorn uit Ede. Deze hengst hoefde alleen op de straat beoordeeld te worden en werd gezien zijn leeftijd en sportprestaties direct aangewezen voor de derde bezichtiging en daarin werd de hengst aangewezen voor een 5 daags karakteronderzoek onder voorbehoud van het bekijken van nakomelingen. Van de driejarigen kreeg cat 53 Biscayo x Burggraaf een aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek. Deze hengst is gefokt door N.W.J. Duineveld uit Hem die de hengst in mede-eigendom hebben met Reini Tewis.

Tuigpaarden

Er verschenen twee tuigpaardhengsten voor de herkeuringscommissie. Hiervan werd cat 689 Cizandro x Fabricius aangewezen voor het verrichtingsonderzoek dat voor de tuigpaardhengsten op 3 maart as. start. Deze hengst is gefokt door Gebr. Kimenai uit Dongen en geregistreerd op naam van L. Wijkmans uit Elshout.

Bron: Horses / KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook