Ga naar hoofdinhoud

Vijf hengsten in herkansing tuigpaarden KWPN

Maandag 15 april begint in Ermelo het verrichtingsonderzoek voor de tuigpaarden bij het KWPN. Voordat de aangewezen hengsten worden aangeleverd, zal er eerst de herkansing plaatsvinden. Vier hengsten worden gepresenteerd voor deze mogelijkheid om tot het verrichtingsonderzoek 2013 te worden toegelaten. In deze herkansing komen er nog twee driejarigen, twee vierjarigen en een vijfjarige aan bod.

Hgaat om de driejarigen Fabuleus (Unieko x Marvel, fokker G. Hermanussen) van Gebroeders Van Manen en V.C.J. van Beest, die in januari in Hardenberg ster werd verklaard. De tweede bezichtigingshengst is Floran (Baanbreker HBC x Roughfield Fantasy, fokker M.C.M. Houtepen) van de HBC Stal.

Verder worden de vierjarigen Emilano (Manno x Milano, fokker E.J.H. & A.J.E. Vernooy) van S. Rozendaal en Endré (Morocco Field Marshall x Manno, fokker A. van Alphen) van U. Haarsma en P. Vugts verwacht. Emilano werd vorig jaar niet aangeleverd en Endré kon vorig jaar niet aan het verrichtingsonderzoek beginnen.

De vijfjarige Delviro HBC (Vulcano x Waterman, fokker H. Meijering) van de HBC Stal is ook aangemeld voor de herkansing, deze zal plaatsvinden op vrijdag 10 mei. Mocht de hengst na herkansing worden aangewezen voor het, op basis van sportprestaties, verkorte onderzoek van 21 dagen dan is de eindbeoordeling gelijk met de reguliere beoordeling van de andere hengsten op zaterdag 1 juni. Als driejarige nam Delviro HBC deel aan het onderzoek maar haalde de stamboekinschrijving niet.

Na de deelnemers aan de herkansing komen de aangewezen hengsten in de baan. Deze zullen door hun eigenaren bij aanlevering in tuig worden gepresenteerd. De hengsten worden getest op trainbaarheid. Op deze wijze komt er extra informatie beschikbaar over het trainingsniveau van de hengsten bij aanlevering.

Van de zeven voor het verrichtingsonderzoek aangewezen hengsten zijn er vier aangemeld zijn: Ferryflex (Artiflex x Talos), Fiflex (Artiflex x Manno), Fantijn (Patijn x Manno) en Fred (Plain’s Liberator x Ranno).

Bron: Horses/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook