Ga naar hoofdinhoud

Vijf ‘nieuwe’ hengsten voor Zuid-Duitsland

Con Lapilot (v. Con Capilot).

De Zuid-Duitse stamboeken hebben er sinds afgelopen weekend vijf 'nieuwe' hengsten bij: drie hengsten werden goedgekeurd op de nakeuring en twee stuks kregen de erkenning van de verenigde stamboeken. Een vierjarige naamloze zoon van Quaterback kreeg als enige dressuurhengst groen licht. De overige vier hengsten zijn springgefokte zonen van Cassus, Asti Spumante, Newton en Con Capilot (foto). 

De vierjarige dressuurhengst is een nog naamloze zoon van Quaterback x Goethe x Lanciano. Ook de goedgekeurde vierjarige springhengst heeft nog geen naam: hij stamt af van Cassus x Caretino x Cor de la Bryere. De derde nog niet elders goedgekeurde hengst is de dertienjarige op S-niveau succesvolle Asti Cinzano (Asti Spumante x Ultraschall), die na een avontuur op Italiaanse bodem weer in Duitsland is.

De twee erkende hengsten zijn de twaalfjarige  New Quidam (Newton x Quidam de Revel), die al eerder in Holstein en Rheinland werd goedgekeurd en succesvol is op 1.40 m-niveau in de springsport en de vijfjarige Con Lapilot (Con Capilot x La Pilot), die al eerder in Oldenburg werd goedgekeurd.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook