Ga naar hoofdinhoud

Vijf springhengsten en een Gelderse door

Beauty (Upgrade x Gran Corrado) onder Chantal RegterDe eerste bezichtiging van de KWPN-hengstenkeuring voor oudere hengsten heeft zes doorverwijzingen opgeleverd. Het gaat om vijf springhengsten, waarvan er drie in de hengstencompetitie verwacht worden, en één Gelderse hengst.

Er verschenen tien springhengsten van drie jaar en ouder en één Gelderse voor de jury. De negenjarige beloftevolle Grand Prix-springhengst Tyson (Numero Uno x Voltaire) van Leon Thijssen wekte hoge verwachtingen gezien zijn pedigree en sportresultaten, maar hij werd afgewezen. De tweevoudig VION Cup-winnaar kan goed met zijn lichaam overweg, maar voor de fokkerij wekt hij teveel twijfels met z’n steile voorbenen, gezonken middenstuk en het  overbouwd zijn.  “Het was een moeilijke beslissing”, bekent juryvoorzitter Arie Hamoen.

Van de vijf springengsten die een ronde verder mogen, is de zesjarige Spartacus (Stakkato x Grannus) van Team Nijhof en Haras Cooper de meest overtuigende.  Hij wordt in de hengstencompetitie verwacht, net als zijn stalgenoot Eldorado van de Zeshoek (Clinton x Toulon) en Epleaser van ’t Heike (For Pleasure x Nabab de Rêve).

Twee doorverwezen hengsten komen uit de jaargang 2006. Dat zijn Beauty (Upgrade x Gran Corrado) van Hertz Stables in Enschede en Bernard (Utopie x Voltaire) van Johan Regterschot uit Heerde.

De enige Gelderse hengst in de baan, Widor (Koss x Cabochon) van Karel van Leijden uit Hengelo, mag ook door naar de tweede bezichtiging. De met veel zelfhouding bewegende hengst is zes jaar en heeft inmiddels in de Z1-dressuur 17 winstpunten behaald.

Lees vrijdag in De Paardenkrant het uitgebreide verslag.

Bron: Horses / De Paardenkrant – Wendy Scholten

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook