Vijf vijfjarige hengsten spijbelen van Pavo Cup Update

Charlotte Fry met Inclusive. Foto: Melanie Brevink- van Dijk

Zoals te lezen in het uitvoeringsbesluit Pavo Cup artikel 2.3 zijn vijfjarige KWPN goedgekeurde dressuurhengsten verplicht om deel te nemen aan de Pavo Cup. Al meerdere jaren blijkt dat dat geen harde verplichting is en ook dit jaar zijn er weer een aantal vijfjarige KWPN goedgekeurde hengsten afwezig: KWPN-verrichtingskampioen Inclusive (v. Everdale), Incognito (v. Davino V.O.D.),  I’m Perfect STH (v. Blue Hors Zack), Indigro (v. Negro) en Improver VDT (v. Apache). 

In het geval van Inclusive (Everdale x Uptown), die afgelopen weekend wel op de Wereldkampioenschappen liep (maar de finale niet haalde), gaat het om een ongelukkige samenloop van omstandigheden. “De halve finale van de Pavo Cup is op precies dezelfde dag als de openingsporef vann het EK voor U-25 ruiters in Exloo. Charlotte Fry gaat focussen op het Europees Kampioenschap, dus hebben we besloten dat zij met geen van haar paarden de Pavo rijdt”, meldt de eigenaar van Inclusive Gertjan van Olst.

Blessure Incognito

De afwezigheid van Incognito wordt verklaard voor een blessure. “Die liep hij twee weken geleden op in de stapmolen”, schrijft Glock op Facebook. “Hij is weer fit, maar pas net weer in training en daarom komt de finale te vroeg. We hebben besloten niet deel te nemen met zijn gezondheid en toekomst in gedachten. Hij neemt komend winterseizoen wel deel aan de Hengstencompetitie.”

Ibiza ist dabei

Het merendeel van de in 2016 goedgekeurde hengsten (I-jaargang) geeft wel acte de presence in Ermelo, zoals bijvoorbeeld de WK-gangers Imposantos (ggk 2017, v. Wynton),  In Style (v. Eye Catcher), Indian Rock (v. Apache), Iconic B (v. Bon Bravour). Ook de best scorende vijfjarige KWPN’er op de Wereldkampioenschappen in Ermelo, de niet-KWPN goedgekeurde Asgard’s Ibiza (v. Desperado), komt weer opdraven in Ermelo. Vorig jaar werd hij met een een door Arie Hamoen en Gert van den Hoorn gegeven 6,7 voor de stap (tot grote woede van Ad Valk) afgeserveerd in de finale.

Startlijst vijfjarigen halve finale Pavo Cup

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.