Ga naar hoofdinhoud

Alle vijf voorgestelde TP-merries in Hapert door naar CK

keuring
De kwantiteit is weleens hoger geweest in de regio Zuid, waar de lokale keuring in Hapert plaatsvond, maar wat betreft kwaliteit laat inspecteur Viggon van Beest zich positief uit. Vijf driejarige merries kwamen voor de jury, alle vijf verdienden een uitnodiging voor de Centrale Keuring. En het zat vol rond de ring, de publieke belangstelling was enorm. 

Wat betreft vaderdieren gaat het om een gemêleerd gezelschap: de merries stammen af van Cizandro, Eebert, Fantijn, Manno en Plain’s Liberator. Viggon van Beest: “Het gaat om merries die op stand ruim voldoende scoorden, maar alle vijf wisten ze zich op te waarderen in beweging.”

De vierjarige merrie Intens, een dochter van Urgent uit  Catherina H.B.C. elite IBOP-tuig PROK (v.Tendens HBC) die ook de moeder is van de aangewezen hengst Julius van Hapert (v.Cizandro), liep naar een ruim voldoende eerste alternatieve IBOP-score van 79 punten met Freek Saris. “Een sympathieke merrie, die heel netjes werd voorgesteld”, vertelt Van Beest. “Het voorbeengebruik leverde een 8,5 op en de looplust viel eveneens positief op, met een 8.”

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook